Kommunanställda i tyst minut för offren

avSusanna Nygren

Klockan 12 under torsdagen stoppade Marks kommun allt arbete. Kommunens anställda hedrade offren med en tyst minut.

– Våra tankar går till de anhöriga. Vi försöker stötta familjerna och även anställda hos oss som har fått vara med om denna fruktansvärda olycka, säger Lars Jerrestrand, tillförordnad kommunchef, Marks kommun.

1 av 2 | Foto: Andreas Hillergren
Lars Jerrestrand, tillförordnad kommunchef, Marks kommun.

Ett stearinljus brinner på ett bord i kommunhuset. På bordet ligger en stor kondoleansbok. Hälsningarna är många. Alla uttrycker en stor medkänsla för anhöriga och offer för den tragiska bussolyckan i Härjedalen där tre barn dog.

”Vill visa att vi bryr oss”

Exakt klockan tolv inledde kommunledning och anställda en tyst minut för att hedra offren. I kommunhuset samlades ett 50-tal anställda vid receptionen.

– Vi vill visa att vi bryr oss om varandra. Vi måste gemensamt bära den här sorgen för att också kunna gå vidare, säger Lars Jerrestrand.

Lars Jerrestrand berättade att torsdagen är utnämnd som minnesdag för alla som drabbats av bussolyckan. Att samlas och minnas offren är viktigt menar han. Under den tysta minuten gick hans tankar framförallt till anhöriga och hur förgängligt livet är.

– Livet är skört. Det kan vända väldigt snabbt. På två sekunder går det från största glädje till katastrof. Det tror jag vi ska ta med oss efter detta. 

Officiell minnesstund

Torsdagsmorgonen inleddes med en minnesstund i sporthallen vid Ängskolan för elever. Sedan höll kommunanställda en tyst minut klockan 12.

Klockan 17 hålls en officiell minnesstund på Mor Kerstins torg i Kinna. Offren hedras med musik och tal av bland annat kommunfullmäktiges ordförande Eva-Karin Torhem Arnell (C). Även utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) kommer hedra offren med sin närvaro. Aftonbladet finns på plats och rapportera live från ceremonin.

ARTIKELN HANDLAR OM