Förlovningsbilden hyllas i hela världen

Foto: Instagram / DK Photography
NYHETER

Det australiska fotografparet förlovade sig i Lofoten – sedan blev deras magiska foto en världsnyhet, skriver norska Dagbladet.

Dale Sharpe och Karlie Russel från Australien har rest världen runt på äventyr – alltid med kameran i högsta hugg. Men när det var dags för ett besök i Norge och Loftoen stod något extraordinärt på schemat. Dale hade planerat en överraskning.

En kväll ställde han upp kameran på ett stativ och försökte övertala sin flickvän att vara med på en selfie – trodde hon.

– Hon var lite skeptisk till en början, men jag fick henne att ställa upp. Sedan gick jag bara mot henne och gick ned på knä, säger Dale till Dagbladet.

Fått kasta tidigare ring

Och Karlie sade ja! Tur det, för Dale hade faktiskt planerat att fria tidigare. Men då hade han gömt en förlovningsring i en flaska body lotion som fanns i handbagaget. När paret skulle flyga fick den kastas bort – och Dale fick köpa en ny ring.

Nu ska paret alltså gifta sig. Och inte nog med det. ”Selfien”, som Karlie trodde det handlade om, har blivit en succé över hela världen, efter att ha delats på parets Instagramkonto.

– Vi är väldigt överraskade, vi trodde aldrig det skulle bli så stort. Det har varit överallt på tv i Australien och Storbritannien, säger Karlie.

Paret är nu i Finland. De blev väldigt imponerade under besöket i Norge.

– Vi har rest runt hela världen, och Norge är den vackraste platsen på jorden. Det är till och med bättre än Island, säger Karlie till Dagbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Foto

Australien