Köpcentrum evakuerades för stickande lukt

Kan ha varit tårgas eller pepparsprej

1 av 7 | Foto: P-O Sännås
NYHETER

Butiker i köpcentret Farsta centrum utrymdes på grund av en stickande lukt

Poliser och räddningstjänstspersonal sökte igenom lokalerna med skyddsmask – och misstänker att det var någon form av pepparsprej eller tårgas.

Räddningstjänsten larmades om den stickande lukten vid 18.28. Då hade folk redan börjat lämna butiker i köpcentret. Räddningstjänsten kom till platsen och påbörjade ett evakueringsarbete – och efter 20 minuter var den berörda byggnaden helt tömd.

Polis och räddningstjänst gick in försedda med skyddsmasker. De spärrade också av platsen för att förhindra att någon skulle kunna andas in något.

– Patrullen på plats har precis rapporterat att de inte ser någon rök, ingen eld och ingen lukt. Vi vet inget mer än, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren i ett initialt skede.

Vid halv åtta-tiden meddelar polisen att man inte kunnat identifiera lukten – men att man misstänker att det var någon form av pepparsprej eller tårgas. Mätresultaten har skickats vidare för analys.

I samband med det hävdes också avspärrningarna.

Sprang ut ur butiker

Den misstänkta lukten ska ha uppstått inne på Systembolaget i köpcentrets A-byggnad.

En person som utrymt berättar för Aftonbladet att butikspersonal sprang ut ur lokalerna där. En butiksägare berättar att C-delen av köpcentret inte utrymdes.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Farsta