Polisbil stals under storbråk vid Tele2 Arena

1 av 3

avAdam Westin, Joakim Magnå, John Granlund

NYHETER

Ett bråk med ett 40-tal personer bröt ut på en restaurang i anslutning till Tele2 Arena i Stockholm under natten mot fredagen.

I samband med bråket stals en polisbil – enligt uppgifter till Aftonbladet slets två poliser ut ur bilen.

– Polisfordonet stals och kom till rätta efter tio minuter, säger Sven-Erik Olsson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska två poliser ha slitits ut från bilen i samband med att den stals.

– Jag kan inte de närmare omständigheterna, men det var en händelse som relateras till ett våldsamt upplopp på platsen. Polisfordonet tillgreps och hittades efter tio minuter, säger Sven-Erik Olsson, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Det har upprättats en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel och våld mot tjänsteman. Det finns ingen misstänkt för stölden av polisbilen.

Våldsamt upplopp och misshandel

Bråket bröt ut på en restaurang vid Tele2 Arena vid midnatt under natten mellan torsdag och fredag.

– Det var massor av ungdomar som bråkade och slogs. Vi var där med ett antal patruller, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Han uppskattar att det var ett 40-tal personer som bråkade.

– Sedan var det många ungdomar som drev runt i området. Det var stökigt både inne i restaurangen och utanför. Det böljade fram och tillbaka, säger Nicklas Mattsson.

Utöver den anmälan som gäller den stulna polisbilen och våld mot tjänsteman har det upprättats anmälan om våldsamt motstånd, misshandel, ringa narkotikabrott och våldsamt upplopp.

ARTIKELN HANDLAR OM