Publicerad:
Uppdaterad:

Brittisk journalist drogs ner i flod av krokodil

Av: Maja K Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Paul McClean omkom efter att ha dragits ner i en flod av en krokodil.
Foto: STR / AFP
Paul McClean omkom efter att ha dragits ner i en flod av en krokodil.

Paul McClean, journalist på Financial Times, har hittats död i Sri Lanka efter att en krokodil dragit ner honom i en flod.

När vittnen som hörde honom skrika kom fram till platsen var han utom räddning.

– Krokodilen hade dragit ner honom under vattnen så de kunde inte se vad som hände, säger Fawas Lafeer, ägare till en surfskola till BBC.

1 av 2

Den brittiska journalisten Paul McClean, 24, var med vänner på solsemester nära Arugam Bay i Sri Lanka när lokalbefolkning hörde honom skrika.

Det var på på torsdag eftermiddag som han vandrade iväg utmed stranden och klev rakt in i ett område med krokodiler, skriver Reuters.

Ögonvittnen såg honom tvätta sina händer i floden när han blev attackerad.

– Fiskare såg honom bli attackerad och började skrika till surfare i närheten att hjälpa till, säger Fawes Lafeer, som äger en surfskola i området, till BBC.

– När de väl kom till platsen där krokodilen attackerat kunde de inte rädda honom eftersom krokodilen hade dragit ner honom under vattnet. De kunde inte se vad som hände, berättar han.

Flera bitmärken

Andra truister i området kallade på polisen efter att McClean försvunnit. Enligt polisen hittade dykare kroppen på fredagen.

– Det var sex- sju sår på hans högra ben. Kroppen hade fastnat i lera vid det ställe där han senast setts till av hans vänner, säger polisen i ett uttalande.

Det är ovanligt med krokodilattacker i Sri Lanka, men för knappt en månad sedan så hade elefant skadats allvarligt av en krokodil i de södra delarna av ön.

Fiskare har tidigare attackerats av krokodiler i floden, men ingen har dött.

– Det här är första gången som någon dött i floden. Vi har haft tre attacker på fiskare, men de skadades bara, berättar Fawes Lafeer.
Financial Times redaktör Lionel Barber twittrade på fredagen:

”Paul McClean var en enastående ung journalist med en fantastisk framtid på FT framför sig. Vi kommer sakna honom oerhört.”

Publicerad:
Publicerad: