Börje Vestlund, S, är död

NYHETER

Riksdagsledamoten Börje Vestlund, S, är död.

– Börje lämnar ett stort tomrum efter sig, både inom arbetarrörelsen och långt utanför den, säger Anders Ygeman, gruppledare för sSocialdemokraterna i riksdagen.

Börje Vestlund, som har varit mycket engagerad i bland annat HBT-frågor, blev 57 år gammal.

Gruppledaren Anders Ygeman informerade sina partikollegor i riksdagen genom ett mejl på fredagskvällen. Börje Vestlund insjuknade på tisdagen och avled i sviterna, enligt TT.

– Vi har mottagit det tragiska beskedet om Börje Vestlunds bortgång, säger Anders Ygeman.

– Vi minns Börje som en färgstark person med stort hjärta. Med sin personlighet gjorde han avtryck och berörde många, i vilka sammanhang han än befann sig. Börje lämnar ett stort tomrum efter sig, både inom arbetarrörelsen och långt utanför den, säger Anders Ygeman.

Partikamraten och riksdagsledamoten Hillevi Larsson skriver på Twitter:

”Min partivän Börje Vestlund har lämnat oss. En varm och engagerad människa och HBT-kämpe som betytt mycket för många. Känner mig förkrossad.”

– Det känns overkligt, det var inte så länge sedan vi pratade. Vi hoppas alla att han skulle bli bra igen. Det var väntat med tanke på hur allvarligt läget var, men samtidigt blir det en chock. Hoppet övergav en inte, säger Hillevi Larsson till TT.

Börje Vestlund, som föddes i Hälsingland, var riksdagsledamot sedan 2002. Dessförinnan var han ersättare och sedan ledamot av Stockholms stads kommunfullmäktige.

Han var också ordförande i riksdagens HBT-grupp och var tidigare aktiv inom RFSL.

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik