Ung man efterlyst för människorov – greps efter polisjakt i Enköping

NYHETER

Den man som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för bland annat människorov och misshandel har hittats.

Mannen är en av fyra mycket unga män som alla misstänks för att ha fört bort och utpressat en jämnårig man tidigare i juni i Öxelösund i Södermanland.

– Förövarna är i 16 till 20-årsåldern, säger åklagare Emma Olsson.

Mannen som kunde gripas natten till måndag färdades i en bil tillsammans med ytterligare en man. När polisen stoppade bilen flydde de båda männen.

Efter drygt en kvart kunde den efterlyste mannen gripas av en hundpatrull, enligt Emil Sundqvist, vakthavande befäl region Mitt.

– Det visar sig då att personen är efterlyst, anhållen i sin frånvaro misstänkt för människorov och rån i ett annat ärende, säger Sundqvist.

Polisen har ännu inte lyckats lokalisera den andra mannen som färdades i bilen.

Förde bort en jämnårig man

Åklagare Emma Olsson ska tidigare ha fått uppgifter om den under måndagsnatten gripne mannen och därför valt att anhålla honom i sin frånvaro.

– Vi har sen tidigare tre personer häktade. De är misstänkta för att ha fört bort en jämnårig man och utsatt honom för utpressning och misshandel. Vi hade till en början fyra häktade personer, men jag valde att släppa en av dem eftersom att han bara var 16 år gammal, säger Emma Olsson.

Händelsen ska ha inträffat i början av juni. Målsägande skadades i samband med misshandeln.

– Jag kan i nuläget inte uttala mig om motiv eftersom att vi ska förhöra misstänkta och vill att de själva ska ge oss den informationen, säger Emma Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Enköping