Stan smälter i värmen

NYHETER

Som att stoppa in huvudet i en ugn.

Så beskriver boende i den amerikanska staten Arizona känslan av den pågående värmeböljan, där temperaturen på vissa håll nått nästan 50 grader.

Nu sprids bilder på en smältande stad på sociala medier.

1 av 2 | Foto: A.E. Araiza / AP TT NYHETSBYR N
En patient behandlar för symptom orsakade av den extrema värmen

Värmeböljan har plågat Arizona-borna i flera veckor.

I nationalparken med det passande namnet i närliggande Death Valley nåddes förra veckan temperaturen 52,8 grader. I staden Tuscon låg den på 47,2 grader – tre dagar i sträck.

– Om du någonsin har öppnat en ugn och böjt ner huvudet för att ta ut något, och du känner den där värmen slå mot dig. Det är precis så det känns, som att gå in i en ugn, säger Moneesh Bhow, chef för akutenheten på Banner University Medical Center i Phoenix till New York Times.

Värme dödar flest

Han har de senaste veckorna tagit emot en ström av patienter med värmeskador, med allt från hudutslag till stroke. Det finns ännu ingen officiell statistik över dödsfall, men värme har dödat fler amerikaner de senaste 30 åren än något annat väderfenomen:

Foto: National Weather Service

Samtidigt har fler än 130 flyg ställts in på grund av värmen.

Sociala medier fylls nu av bilder på brevlådor och växter som smälter – och människornas kamp för att hantera värmen. Kolla själv på hastaggen #ArizonaHeat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Phoenix

Väder

Arizona