Polisen utreder mystiskt försvinnande och dödsfall

En man i 30-årsåldern har hittats död i ett vattendrag i Västsverige.

Polisen misstänker att mannen varit kidnappad, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Nu utreds händelsen av polisens avdelning för grova brott.

Vid lunchtid söndags hittades en man i 30-årsåldern död i ett vattendrag i ett naturreservat i Västsverige.

Omständigheterna kring mannens död är oklara och händelsen utreds av polisens avdelning för grova brott.

Daniel Lundgren, tillförordnad gruppchef vid grova brott i polisområdet, leder arbetet.

–Vi utreder det här brett och tittar på olika alternativ kring vad som kan ha orsakat mannens död. Det finns omständigheter kring händelsen som jag i nuläget inte kan gå in på och vi måste titta på olika alternativ, säger han.

Mannen anmäldes som försvunnen på lördagen den 31 juli. Samma dag hittades mannens bil parkerad i ett område nära vatten och en båtramp. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en del av mannens kläder ha hittats i närheten av bilen.

– En stor sökinsats inleddes av polisen i helgen, efter att anhöriga inte fått tag på sin son, säger Daniel Lundgren.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska en trafikolycka ha inträffat i det aktuella området på lördagen, samma dag som den försvunna mannens bil hittades. En lastbilschaufför ska ha uppgett att han sett en halvnaken man springa ut på vägen innan olyckan skedde.

Räddningstjänst och polis ska ha larmats till platsen. När de kom fram var den halvnakna mannen inte längre kvar vid platsen där olyckan inträffade.

Mannen hittades död i ett naturområde.
Mannen hittades död i ett naturområde.

Uppgifter: Mannen ska ha varit kidnappad

På söndagen ska polisen ha sökt efter den försvunna mannen med hjälp av en helikopter. Omkring fem kilometer norr om platsen där mannens bil stått parkerad, och flera kilometer från platsen där trafikolyckan ska ha inträffat, hittades mannen död i ett vattendrag.

– Signalementet stämde överens med mannen som anmälts som försvunnen, säger Daniel Lundgren.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att mannen som hittades död i älven kan ha varit samma man som uppges ha blivit påkörd på lördagen. Polisen ska också misstänka att mannen kan ha blivit kidnappad innan han anmäldes som försvunnen.

Enligt källorna utreder polisen fortfarande händelsen som människorov. Daniel Lundgren kan inte bekräfta uppgifterna i nuläget.

– Vi måste vänta tills den rättsmedicinska undersökningen är klar innan jag kommenterar något, säger han.

En del av mannens klädesplagg ska ha hittats i ett annat vattendrag, enligt Aftonbladets uppgifter. Inte heller det kan polisen bekräfta, men Daniel Lundgren säger att det finns luckor kring mannens försvinnande och död som måste täppas till.

– I nuläget vill man ha svar. En del av händelserna har skett med olika avstånd, där vi tror att mannen kan ha varit innan han anträffades i vattnet, säger han.

Söker vittnen

Daniel Lundgren säger också att polisen eftersöker vittnesuppgifter från personer som eventuellt kan ha sett något som kan ha med mannens försvinnande och död att göra.

Polisen har även hållit förhör.

– Just nu håller vi förhör med personer som kan ha upplysningar om den försvunna mannen, säger Daniel Lundgren.

Mannens anhöriga är underrättade om omständigheterna.

Publisert: