Greklands ambassadör mördad av polis i triangeldrama

Foto: AP
Kyriakos Amiridis, 59, var konsul i Rio de Janeiro 2001–2004 och återvände tidigare i år till Brasilien för att tjänstgöra som ambassadör.
NYHETER

Greklands ambassadör i Bralisien, Kyriakos Amiridis, anmäldes försvunnen i onsdags.

Nu har han hittats mördad i en utbrunnen bil.

Enligt polisen är den skyldige en lokal polisman som hade en kärleksaffär med hans fru.

Kyriakos Amiridis, 59, hittades död i en utbränd bil i Rio de Janeiros utkanter i torsdags.

Enligt utredarna hade han dessförinnan knivhuggits till döds. Den skyldige polismannen är gripen och har erkänt, enligt BBC News.

Polismannen uppges ha haft en affär med ambassadörens fru Francoise Amiridis som även hon är gripen. Också en kusin till ambassadören har frihetsberövats, enligt utredarna.

Skulle fira jul med frun

Kyriakos Amiridis reste från staden Brasilia till Nova Igachu, norr om Rio, för att fira jul med sin fru och hennes föräldrar.

Det var frun som anmälde honom försvunnen i onsdags. Hon uppgav då att han hade avvikit i en hyrbil redan under måndagen.

Hyrbilen hittades i torsdags utbränd under en viadukt i Rios utkanter.

I bilen låg ambassadören död. Kroppen var svårt bränd, men enligt brasiliansk polis är den identifierad som Kyriakos Amiridis.

Fyndet: Blodspår på en soffa

Polisen misstänker att ambassadören mördades i den lägenhet där paret bodde under vistelsen i Nova Igachu. I lägenheten ska teknikerna bland annat ha hittat blodspår på en soffa.

Bilbranden misstänkts ha varit ett försök att dölja mordet.

Kyriakos Amiridis var konsul i Rio de Janeiro 2001–2004 och återvände tidigare i år till Brasilien för att tjänstgöra som ambassadör.

Han hade varit tillsammans med sin fru i 15 år och paret har en 10 år gammal dotter, enligt BBC.

ARTIKELN HANDLAR OM