Här är älskade hästens rörande sista farväl

Foto: Skärmdump/Youtube
NYHETER

Wagner och hans häst Sereno levde livet tillsammans – tills en trafikolycka kom emellan. Nu rörs tusentals av hästens sista farväl till sin älskade vän, rapporterar The Dodo.

Tidigare i veckan gick Wagner Figueiredo de Lima, 34, bort efter att ha varit med om en tragisk trafikolycka nära sitt hem i Paraiba i Brasilien. Många sörjde honom – inte minst hans allra bästa vän: hästen Sereno.

När dussintals vänner och familjemedlemmar samlades för att säga adjö till Wagner i tisdags såg hans bror Wando till att Sereno också fanns på plats – en självklarhet med tanke på hur mycket tid de båda tillbringat tillsammans i livet.

– Hästen var allting för honom, och nu var det som att hästen visste vad som hände och ville säga adjö, säger Wando till Globo News.

”Väldigt känslosamt”

Och det tycktes onekligen som att Sereno förstod vad det var som hade skett. När bilen med Wagners kista kom fram började han gå runt kistan och lukta på den – och började sedan gnägga och gnälla frenetiskt.

– Det var ett väldigt känslosamt tillfälle. Alla som var där blev berörda, jag grät själv när jag såg det, säger Kyioshi Abreu som besökte begravningen till The Dodo.

Det går förstås inte att säga säkert om hästen förstod vad det egentligen var som hade hänt. Men att han verkade vara starkt berörd är svårt att ifrågasätta, och Wagners bror Wando är överygad.

– Hela vägen till kyrkogården gnällde han och sparkade med hovarna, säger han.

Sereno kommer i framtiden få bo tillsammans med Wandos familj, som vill se till att han får ett så tryggt hem som han förtjänar.