Treåring skulle shoppa med mormor – sköts ihjäl

”Mormodern körde för långsamt”

Uppdaterad 2017-02-12 | Publicerad 2016-12-20

Mormor Kim King-Macon skulle ta med sitt treåriga barnbarn på en shoppingtur i amerikanska Little Rock.

Vid en stoppskylt ilsknade bilföraren bakom Kim till. Han tyckte att hon körde för långsamt – och sköt ihjäl treåringen som satt i bilen.

Det var i lördags som Kim King-Macon och hennes treåriga barnbarn Acen King skulle åka och shoppa i Little Rock i Arkansas.

På väg till ett shoppingcentrum i stadens sydvästra del stannade mormodern till vid en stoppskylt där hon ska ha väntat på att sikten skulle bli fri.

Situationen ska ha provocerat den bakomliggande föraren som tyckte att hon körde för långsamt.

Som svar började han att tuta på mormodern varpå hon svarade med att tuta tillbaka.

Det blev för mycket för den argsinte föraren som lämnade sin bil, gick fram till Kim King-Macons bil och avfyrade ett skott.

40:e mordet i Little Rock i år

Inledningsvis trodde mormodern att skottet bara avfyrats i luften och körde därför vidare till det närliggande shoppingcentret.

Men när hon öppnade dörren för att ta ut sitt treåriga barnbarn insåg hon att lille Acen blivit träffad av kulan som avfyrats mot bilen.

Pojken skadades så svårt att han senare dog på sjukhus.

En talesperson för Little Rock-polisen gick på lördagen ut och bekräftade dödsfallet.

”Vi kan bekräfta att ett barn har dött. Mordutredare håller på att utreda händelsen. Detta är det 40:e mordet i Little Rock i år”.

Enligt polisens utredare var mormodern och barnbarnet helt oskyldiga och ska inte haft någon relation till skytten som nu söks av polis.

Ingen gripen

Ingen har ännu gripits för händelsen. Polisen gick under söndagsmorgonen ut på Twitter och vädjade om allmänhetens hjälp.

”Vi behöver din hjälp med att hitta en svart Chevrolet Impala av äldre modell som körs av en lång och mörkhyad man.

Förra månaden dödades en tvåårig flicka när en bil körde upp jämsides och någon sköt rakt in i föräldrarnas bil. Någon gärningsman har ännu inte gripits.

– Vi kan inte ha ett samhälle där de som är minst skyddade och dödas är små barn. Att sådana här saker inträffar på våra gator är så fruktansvärt frustrerande, oavsett om du är polis eller en vanlig medborgare, sa lokalpolisområdeschefen Kenton Buckner på en presskonferens efter lördagens dödsskjutning.