Flicka knivskuren på skola i Norge

NYHETER

En 17-årig flicka knivhöggs på en kristen internatskola i norska Setesdal på måndagsmorgonen.

Polisen har gripit en pojke i samma ålder misstänkt för brottet, rapporterar Fædrelandsvennen.

– Det har skett på skolans område, säger polisens insatsledare Per Kristian Klausen till tidningen.

Både den skadade flickan och den misstänkte pojken är elever vid skolan KVS-Bygland, som är ett kristet internat i Setesdal i södra Norge.

– Jag har fått information om att det har skett på skolans område, säger polisens insatsledare Per Kristian Klausen till Fædrelandsvennen.

Till sjukhus med ambulanshelikopter

Fickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Vid 11-tiden på måndagen meddelade polisen att hennes tillstånd är allvarligt, men inte livshotande.

Eleverna på skolan samlades under morgonen i sina klassrum, där de informerades om vad som har hänt. Kommunen har upprättat ett kristeam. Polisen har spärrat av rummet där flickan bor.

– Vi vet väldigt lite om vad som skett, men det har inträffat en knivskärning mellan två elever inne på internatet, säger rektorn Steffen Røykenes till Fædrelandsvennen.

Knivskars före skolstart

På skolan KVS-Bygland går omkring 60 elever i åldrarna 16–17 år. Undervisningen är inriktad på naturbruk, idrott och byggverksamhet.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 08 på måndagsmorgonen.

– Det hände precis innan undervisningen skulle starta för dagen. Det är många poliser här nu, och vi tar hand om eleverna så gott vi kan, säger Steffen Røykenes.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge