Svårt sjuka 10-åringen tackar sin läkare

NYHETER

Elle var bara 15 månader när hon diagnostiserades med cystisk fibros – och varje dag är fortfarande en kamp för den idag 10 år gamla flickan. Nu tackar hon sin läkare Ravi.

Brittiska Elle är 10 år och drabbad av sjukdomen cystisk fibros. Det innebär att hon kommer behöva ett lungtransplantat för att överleva. Och väntan på en donator är lång och oviss.

– De flesta dagarna får jag kämpa för att överhuvudtaget kunna andas, skriver hon i ett brev till sin läkare som publicerats i videoformat på Youtube.

Önskar sig nya lungor

Förra julen trodde hon skulle bli hennes sista. Då sa hon till sin läkare Ravi Jayaram att det enda hon önskade sig i julklapp var ett par nya lungor. Det kunde hon tyvärr inte få. Men hon har i varje fall fått fortsätta leva.

– Jag försöker göra det mesta av varje dag, och har fått uppfylla många drömmar, fortsätter Elle.

Bland annat har hon fått åka med häst och vagn och gå bakom kulisserna på X Factor – den brittiska motsvarigheten till Idol. Men även om sådana utflykter är roliga är det fortfarande några personer som betyder väldigt mycket mer än det.

Läkaren gråter

Elle vill tacka sin familj, sina vänner och sin läkare Ravi.

– Ni är mina stjärnor. Jag vill tacka er för allt ni gett mig, och för alla gånger ni får mig att skratta.

Hon fortsätter:

– Doktor Ravi, utan dig vet jag inte om jag hade varit här idag. Min mamma har berättat att jag kräktes på dig när jag var 18 månader, och du sa bara att det är okej, för att vi skulle bli som en familj.

I Elles video visas hur Ravi läser hennes brev – och rörs till tårar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Youtube

Familj