Långa köer efter dubbelkrock

NYHETER

Flera trafikolyckor på kort tid skapar långa köer på E22 norr om Lund.

Trafik norr om trafikplats Lund Norra påverkas av avspärrade körfält och en trebilskrock vid Trafikplats Råby skapar långa köer längs vägen.

– Det har släppts på i ett körfält vid Råby och man inväntar bärgare, säger Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Den första olyckan mellan två personbilar inträffade strax efter klockan 16 på fredagseftermiddagen. Vägen stängdes av mellan trafikplats Gastelycka och trafikplats Lund Norra och Trafikverket räknar med att avstägningen kommer att fortsätta fram till klockan 18.

Vid halv fem kom nästa larm om krock. Tre bilar ska då ha krockat i norrgående riktning vid trafikplats Råby skriver Sydsvenskan.

Långa trafikköer har bildats till följd av olyckan.

– Vi har avvecklat på plats vid den första olyckan. Vid trafikplats Råby har vi en styrka just nu, ingen har skadats och det har släppts på i ett körfält. Nu inväntar man bärgare, säger Mats Nilsson, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Enligt Kvp ska det ha inträffat en krock även strax väster om Gualöv i Bromölla kommun strax efter klockan 16, där en personbil körde in i ett mitträcke.

Vid kvart över fem kom ytterligare ett larm om trafikolycka. En lastbil ska då ha havererat vid trafikplats Lund Södra, norrgående riktning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Bromölla