Blev fucking trötta på omvärldens skämtande

Byborna tröttnade på omvärldens lustigheter.

Därför byter Fucking till Fugging.

– Jag kan bekräfta att byn byter namn. Jag vill verkligen inte säga mer, säger borgmästaren Andrea Holzner.

Länge var allt frid och fröjd i den lilla österrikiska byn Fucking. Ortsnamnet kan beläggas ända tillbaka till år 1070. Redan på 500-talet ska en adelsfamilj vid namn Focko ha grundat byn.

Sen kom internet. Då var det slut på det roliga. Eller början, beroende på hur man ser det.

Den engelskspråkiga världen kan inte sluta göra sig väldigt lustiga över Fucking.

Brittiske programledaren Graham Norton, med egen pratshow, och komikern Roseanne Barr busringde 2009 till en turistbyrå i Österrike. De ville boka ett fucking hotell, ett klipp som blivit viralt.

Skylt i Fucking.
Skylt i Fucking.

Turister på genomresa älskar att ta bilder på skyltar med ortsnamnet och lägger ut dem på sociala medier. Skyltarna har dessutom ofta blivit stulna.

Till slut stod inte byborna, fuckingers kallade, ut. Från 1 januari byter orten namn till Fugging, en stavning som ska ligga närmare hur namnet Fucking egentligen uttalas.

Den som fortfarande vill resa till orter med obscena namn i trakten kan trösta sig med att både Oberfucking och Unterfucking finns kvar. Den som korsar gränsen till Tyskland hittar Petting i Bayern bara tre mil bort. I Bayern hittar du även Kissing och Bad Kissingen, beroende på vad du är ute efter på din resa.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN