Kvinna död efter fall från balkong – man misstänks för mord

En kvinna i 25-årsåldern föll från tredje våningen i ett lägenhetshus i Eslöv på torsdagen.

Senare meddelade polisen att kvinnan dött av sina skador.

En man har begärts häktad, misstänkt för mord.

Polisen skickades till lägenheten i centrala Eslöv efter att ett larm inkommit strax efter 15 om att en person fallit på hög höjd från ett flerbostadshus.

Kvinnan uppgavs vara allvarligt skadad och fördes till sjukhus i Lund med ambulans. Enligt SVT Nyheter Skåne ska hon ha fallit från tredje våningen.

Vid 21-tiden kvällen meddelade polisen att kvinnan, som är i 25-årsåldern, dött av sina skador.

Till en början rubricerades ärendet som försök till mord, men ändrades till mord.

– Jag vet inte exakt vilken tid det ändrades. Vid den tidpunkten vi kunde konstatera att kvinnan är avliden blir det mord. Vilken den tidpunkten är vet jag inte, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till Sydsvenskan.

Polis på plats.
Polis på plats.

Misstänks på sannolika skäl

En man greps och anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar TT. Det är den högre misstankegraden.

Skånepolisens presstalesperson Rickard Lundqvist vill inte gå in på om det innebär att mannen knuffat eller puttat ut kvinnan från balkongen.

– Vi konstaterar att vi rubricerar det här som mord. En man är gripen och han är misstänkt för det här brottet, säger han till TT.

Under fredagseftermiddagen begärdes mannen häktad.

Polisen skriver på sin hemsida att de på grund av förundersökningssekretess och pågående utredningsåtgärder inte kommer att ge någon mer information under kvällen.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN