Uppsala

Snösmocka på ingång – kan bli fem centimeter i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Den som ser fram emot att göra änglar i snön behöver inte vänta många dagar till i Uppsala.

Flera snöbyar sveper snart in – men inte på julafton.

– Då kan det komma någon enstaka snöflinga, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Du som är i Uppsala kommer inte kunna pulsa runt i massa snö, vare sig i dag eller i morgon, enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se. I dag väntar nämligen sol och tre till fyra plusgrader under förmiddagen när molnen spricker upp och i morgon, under julafton, så bjuds det på än mer sol. I alla fall på morgonen. Under dagen sen så väntas molnigheten öka och det kan komma någon enstaka snöflinga under kvällen då det är någon minusgrad.

Snö och risk för halka

Men sen slår det om till nordliga vindar och flera snöbyar drar in över Uppsala under juldagen, då temperaturen ligger runt nollan.

– Det här snövädret kan ge ett par centimeter snö, och lokalt två till fem centimeter snö, säger Sjöstrand som varnar för snöhalka under dagen liksom följande dag.

– Det blir kallt natten till annandag jul, troligtvis ner mot tre till sex minusgrader, säger han.

Dagen ser ut att bjuda på en hel del moln och lite snö som snabbt övergår i regn under kvällen då det kan vara någon minusgrad. Enligt prognosen fortsätter temperaturen sen att stiga ytterligare under söndagen. Då ser det ut att bli runt tre till fyra grader och finns risk för ishalka.

– Då kan det också vara blåsigt med friska till hårda vindbyar, framför allt ut mot kusten, och det blir regn större delen av dagen.

Regn på nyårsafton

Nästa vecka sen så avlöser lågtycken varandra ute på Nordsjön och Norska havet, vilket gör att även Uppsala kan vänta sig en del regn och sydliga vindar.

– Troligtvis blir det regn ena dagen och snöblandat regn nästa och temperaturen ser ut att hålla sig strax över nollan, säger meteorologen.

Nyårsafton ser ut att bjuda på mycket moln, enstaka plusgrader och mycket regn. Men eftersom det är en vecka dit, kan prognosen ändras.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Jag saknar klassiska röda inslaget i Uppsala-mörkret

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Väder

Väderprognos