Två åtalas för grov misshandel i Uppsala

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man blev svårt misshandlad under en privat fest i Uppsala för ett år sen.

Han blev sparkad, slagen och lämnad – iklädd endast kalsonger. 

Nu åtalas två personer mot sitt nekande för händelsen. 

Mannen säger i förhör med polisen att minnesbilderna från festen är fragmentariska. Men han minns att det var en liten tillställning och att många lämnat den när han blev misshandlad av flera personer, tre till fem stycken. Han blev släpad på golvet, slagen, sparkad och anklagad för att vara både pedofil och tänd på en av männen. 

– De berättade att de skulle klippa av mina pungkulor. Det var så oerhört skräckinjagande att ligga där. Jag trodde inte jag skulle komma ut därifrån levande, jag har aldrig varit så rädd förut, säger han. 

Flera frakturer

När polisen hittade mannen satt han i en bil ett par kilometer därifrån. Han var kraftigt nedkyld, blåslagen, blodig och iklädd endast kalsonger, står att läsa i händelserapporten.

Han fördes till Akademiska sjukhuset där läkarna konstaterade att han inte bara hade ytliga skador, utan även flera frakturer på kroppen och en i ansiktet. Skador som minst två personer orsakat, enligt åklagaren som nu åtalar två män i 25-årsåldern för händelsen i slutet av december i fjol. Båda männen förnekar brott och vill nästan inte svara på några frågor alls i förhör med polisen. 

Publicerad:

LÄS VIDARE