Björnar

Bilderna på björnarna får folk att rasa

Av: 

Malin Wigen

NYHETER

I en uppmärksammad video ser man hur björnar på ett zoo till synes desperat tigger mat från besökarna, rapporterar ABC.

I ett uppmärksammat videoklipp som djurrättsorganisationen NGO Scorpion Foundation släppt ser man hur undernärda björnar tigger mat från besökare i en djurpark. Enligt aktivisterna är situationen ”fruktansvärd”.

Djurparken i fråga, Bandung Zoo, är privatägt och ligger på ön Java i Indonesien. Men djurparken själva hävdar att det här är ett ”gammalt fall” och att det inte finns några problem, skriver ABC.

– Folk säger att de är tunna men betyder det att de inte är hälsosamma och att de inte äter? Det gör det inte, säger en talesperson för djurparken till BBC Indonesien.

Flera missförhållanden har uppmärksammats

Det är inte första gången som missförhållanden på Bandung Zoo uppmärksammas. Samma djurrättsorganisation har tidigare släppt videoklipp på elefanter i bojor, rådjur med otäcka hudåkommor och en björn som äter sin egen avföring. Och förra året tvingades djurparken att stänga igen efter att elefanten Yani hittades död med blåmärken på sin kropp.

Under åren har flera protesterat mot parken. I ett omdöme på hemsidan Tripadvisor skrev en användare i maj 2016 att djurparken är ”en hemsk plats och helvetet på jorden för dessa stackars djur”.

Men enligt ett uttalande från den lokala borgmästaren Ridwan Kamil år 2015 så har han ingen makt att stänga ned ett privatägt zoo. Efter att den här nya videon börjat spridas har dock hundratusentals skrivit på namnlistor för att uppmana presidenten Joko Wikdodo att ingripa, skriver ABC.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Björnarna ser undernärda ut, något djurparken förnekar.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Björnar

Indonesien