Patrik, 33, saknas efter villabranden

avMira Micic

Tre döda och tre saknade efter bränder

1 av 4 | Foto: JENS CHRISTIAN/TOPNEWS.SE
Branden i villan i Kristianstad.

Patrik Hjalmarsson, 33, saknas efter att hans villa brann ner till grunden i helgen.

– Allt gick så fruktansvärt snabbt, säger hans far. 

Fyra personer har dött i bostadsbränder under de senaste dagarna.

Foto: PRIVAT
Patrik Hjalmarsson dog i branden.

Vid halv två-tiden i natt fick räddningstjänsten larm om en brand i villa på Gotland och har sedan dess arbetat med släckningsarbetet. Två personer uppges saknas efter branden, då polisen inte fått kontakt med det äldre par som bor i huset. Taket hade rasat in på villan och rökdykare hade inte kunnat ta sig in på grund av värmen.

Även i Örby i södra Stockholm började det brinna i en villa under nyårsnatten. Inga personer ska ha befunnit sig i huset.

Sedan i helgen har det inträffar flera bostadsbränder med dödlig utgång.

Saknad efter villabrand

Vid 00.30-tiden natten mot söndagen larmades räddningstjänsten till en villa utanför Kristianstad.

Patrik Hjalmarsson, 33, som bor i huset saknas fortfarande.

Hans far, Gilbert Hjalmarsson berättar att Patrik var ensam hemma och hade telefonkontakt med sin bror, som bor i närheten, vid halv tolv-tiden den kvällen.

– Han sa att han skulle gå och lägga sig, säger pappan.

Kort efter det kom en granne springande hem till brodern.

– Han sa att det brann hos Patrik, säger pappan.

Rädningstjänsten ryckte ut och kunde konstatera att huset var helt övertänt.

– Allt gick så fruktansvärt snabbt, säger pappan.

Släckningsarbetet pågick in på söndagsförmiddagen. Först dagen efter kunde polisen genomföra teknisk undersökning av platsen och ärendet rubricerades som mordbrand.

Man påträffade en kropp i det nerbrunna huset, som befaras vara Patrik Hjalmarsson.

Polisen har ännu inte kunnat fastställa identiteten.

Dog på sjukhus

En man i 60-årsåldern vårdades på intensivvårdsavdelningen på Växjö centrallasarett efter att han räddats ur en brinnande villa i Lessebo i Småland i går natt. Polisen och räddningstjänsten larmades vid midnatt och rökdykare lyckades få ut mannen som var vid liv när han fördes till sjukhus. Mannens skador var då livshotande och hans tillstånd kritiskt.

Igår avled han av sina skador.

Mannen ska ha varit ensam i huset. Brandorsaken är fortfarande inte klarlagd och polisen har inlett en förundersökning om mordbrand för att kunna undersöka brandplatsen som eventuell brottsplats.

Dog i brand i Örnsköldsvik

Tidigt på tisdagsmorgonen stod en villa i brand i Örnsköldsvik. Larmet till räddningstjänsten gick vid 3-tiden på morgonen. Det var en person som befann sig i huset som lyckades ta sig ut till grannen och slå larm. Inne i huset påträffade räddningspersonalen en avliden person. Branden ska ha startat i köket och spridit sig till ovanvåningen via takfoten.

På tisdagskvällen bröt ut en kraftig brand i ett bostadshus i Ystad. En 73-årig man hittades död i samband med branden. Räddningstjänst från flera stationer bekämpade branden som ska ha börjat på översta våningen i huset och orsakat kraftig rökutveckling.

Orsaken till branden är oklar, men polisen har upprättat en anmälan gällande mordbrand och en anmälan gällande vållande till annans död.