Nyheter

Plus på festblåsorna på dopfesten

Av: 

Nina Johansson

NYHETER

Slottsbacken fylldes av kunglig prakt när prinsessan Leonore döptes.

Allt från guldbandage till Betyg: 5 av 5 plus-hattar fylldes den provisoriska catwalken.

Aftonbladets Nina Johansson och Steve Terry sätter Betyg: 1 av 5 plus på dagens klänningar.

För ett år sedan, precis på dagen, stod Madeleine brud i en vit Chantillyspetsklänning signerad av superdesignern Valentino Garavani.

Och han fanns med i kulisserna även denna gång.

Samma spetstyg

Madeleines kortärmade spetsklänning som hon bar på sin dotters dop kom från det italienska modehuset.

Och det gör även drottning Silvias dress.

De två klänningarna som går i samma stil var designade på olika sätt.

Silvias plagg var långärmat och slutade strax ovanför knäna samtidigt som Madeleines var något kortare och kortärmad.

Spetstyget i de båda klänningarna är samma, men färgat i olika nyanser, tukost och rosa.

Och både mor och dotter bar varsin coiffe med flor i färger som gick ton i ton med klänningarna.

Klänningarna ingår i Valentinos kollektion för våren och sommaren 2014. Silvias turkosa är förmodligen specialbeställd, en liknande klänning i svart finns på modehusets hemsida. Priset för båda plaggen är över 20 000 kronor styck.

Estelle bar gammal klänning

Prinsessan Victorias ljusrosa jacquardklänning med en bältesapplikation har även den italiensk härkomst. För hennes del är det Dolce & Gabbana som står för designen. Just den klänningen går att köpa på olika sajter på nätet och priset ligger på runt 13 000 kronor.

Estelle bar en vit klänning med krage och gulddetaljer på livet.

Men den som vill införskaffa en likadan får sy den själv – den är ett arvegods, meddelar hovet.

– Prinsessan Estelle bar sin mammas klänning, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Sofia valde svenskt

Prins Carl Philips sambo Sofia Hellqvist bar svensk design under Leonores dop. Hennes ljusgråa klänning för runt 2000 kronor kommer från svenska Valerie. Även den vita kappan från Viktoria Chan som hon bar utanpå är designad i Sverige och den kostar ungefär samma som klänningen.

Prinsessan Madeleine

Kläder: Betyg: 3 av 5 plus

Ninas kommentar: Enkel spetsklänning i gammelrosa färgton. Ungefär exakt vad jag hade gissat på som Maddes klädval. Elegant och fint men inget speciellt. Passande för tillfället utan att göra någon direkt entré. Men - oväntat kort klänning för kyrkan!?

Hår och hatt: Betyg: 4 av 5 plus

Steve Terrys kommentar: Fint att Madde bar sitt hår utsläpp, det gav lite 1960-talskänsla tillsammans med det bakåtkammade håret vid kronan – bra jobbat!

Kronprinsessan Victoria:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Matchar sin syster väl i färgen och vi kan tänka oss att familjefotot kommer se väldigt enhetligt ut. Den här klänningen sitter som en smäck på vältränade Victoria och det lilla "bältet" runt magen är en snygg detalj utan att sticka ut. Bra accessoarer som den lilla clutchen och tjusiga pumps med spetsig tå, delikat.

Hår och hatt: Betyg: 3 av 5 plus

Steves kommentar: Victoria ser som vanligt fantastisk ut och det är ingenting fel på hennes hår eller huvudbonad, men jag kan inte undgå att känna att det inte gör särskilt mycket för att lyfta fram hennes vackra drag. Jag hade velat se något lite extra. Som skulle framhäva henne bättre.

Drottning Silvia:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Ser i stort sett ut som att hon har en likadan klänning som sin dotter Madeleine fast med lång ärm och turkos ton. Lite synd att de är så pass lika klädda men den här färgen är både snygg och väldigt aktuell den här sommaren. Drottningen är urtjusig!

Hår och hatt: Betyg: 5 av 5 plus

Steves kommentar: Elegant, cool och perfekt balans mellan stilen och hatten. Fungerar perfekt med Silvias ansiktsdrag, hon ser fantastisk ut!

Sofia Hellqvist, prins Carl Philips sambo:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Sofia är som alltid snyggt klädd, här i svensk design från Valerie och Victoria Chan. En lite lätt grå klänning som matchas elegant med vit liten kappa, smakfullt och trendigt krispigt! Vita pumpsen och väskan är pricken över i:et som visar att Sofia är en tjej med modekoll.

Hår och hatt:Betyg: 3 av 5 plus

Steves kommentar: Sofia är välkänd för sitt fina hår, och det ser vackert och enkelt ut. Det är käckt att håret är utsläppt en dag som denna och det mjukar upp de striktare linjerna i hennes outfit. I min smak, lite för strikt i finishen. Det hade kanske varit fint att borsta igenom håret en gång för att ge det en ungdomligare och coolare look, men helt okej.

Andrea Engsäll, Madeleines vän:

Kläder:Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Ursöt kjol som matchas väl med pumpsen och coiffen. Att bryta av det blåa med vitt ger en extra somlig känsla och skapar balans i looken. Ytterst tjusigt!

Hår och hatt: Betyg: 4 av 5 plus

Steves kommentar: Avslappnat, 1960-talsstuk som skapar ett stilrent men ”soft” intryck. Snyggt!

• Eva O'Neill, Chris mamma:

Kläder: Betyg: 3 av 5 plus

Ninas kommentar: Jag gillar mamma O'Neill, hon verkar ha en skön inställning till det här med klädkoder och gillar att sticka ut! Tyvärr får vi inte se vad som gömmer sig under kappan men i guldig nyans och "bandana" på huvudet så ser det här härligt ut!

Hår och hatt:Betyg: 3 av 5 plus

Steves kommentar: Som Nina säger, mamma O'Neill går sin egen väg och får pluspoäng bara för det. Men jag tycka att ”bandanan” lite liknar ett rejält bandage, det tar över lite för mycket.

• Prinsessan Christina:

Kläder:Betyg: 2 av 5 plus

Ninas kommentar: Himla härligt med starka färger, jag uppmuntrar det verkligen även om just den här lila nyansen nästan känns mer höstig än somrig syrén. Är inget fan av den här typen av oformliga klädsjok tyvärr.

Hår och hatt: Betyg: 3 av 5 plus

Steves kommentar: Kort hår med snygg och matchande accessoar – det är så här vi är vana vid att se prinsessan.

• Beatrice Ask:

Kläder: Betyg: 3 av 5 plus

Ninas kommentar: Bra färg! Turkost hör sommaren till och extra mycket denna säsong. Hon har matchat väl med olika nyanser av blått och det ger en skön känsla.

Hår och hatt: Betyg: 2 av 5 plus

Steves kommentar: Snygg föning men en cool turkos håraccessoar hade gett looken en extra dimension.

• Bettina Aussems:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Oh la la, det här var härligt! Det är kanske inte superkutym att sticka ut på detta sätt på ett kungligt dop men åh vilken grym rödchock! Oväntat nog ser det otroligt elegant ut, så mycket rött kan i vanliga fall kännas tacky men det funkar!

Hår och hatt:Betyg: 5 av 5 plus

Steves kommentar: Perfekt balans mellan en asymmetrisk frisyr med lockar som matchar hatten perfekt och gör hela den fartiga looken komplett.

• Louise ”Lussan” Gottlieb:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Tjusigt! Den här grålila tonen är passar henne väldigt bra och modellen i sig med markerat axelparti och korta ärmar är väldigt fin. Hon har matchat snyggt med puderrosa baguetteväska och vita pumpas, väldigt fint.

Hår och hatt: Betyg: 5 av 5 plus

Steves kommentar: Elegant, fashionabelt men samtidigt avslappnat nog för en perfekt sommardag. Passar perfekt till hennes kläder.

• Alice Bamford:

Kläder: Betyg: 1 av 5 plus

Ninas kommentar: Det blir ju lite så att man bara tittar på coiffen, den tar över totalt. Den här klänningen har också lite väl mycket på gång samtidigt: volanger, olika färger, smycken och mönster. Kanske en sak för mycket.

Hår och hatt: Betyg: 1 av 5 plus

Steves kommentar: Håller helt och hållet med Nina, lite för mycket av allt. Kläderna kunde ha tonats ner med en mjukare frisyr och lite mindre dominant huvudbonad.

• Tatjana D'Abo:

Kläder: Betyg: 3 av 5 plus

Ninas kommentar: Även här tar coiffen över fullständigt! Förvisso är den ganska cool men det blir liksom lite "tungt".  I övrigt är den här looken rätt härlig, den känns lite gammeldags modern på något konstigt vis. Skolflicka möter bondmora möter societeten ungefär. Spännande.

Hår och hatt: Betyg: 2 av 5 plus

Steves kommentar: I min smak lite för mycket höjd på hatten som inte balanserar så väl med håret.

• Natascha Abensperg und Traun:

Kläder: Betyg: 3 av 5 plus

Ninas kommentar: Elegant kvinna. Gillar hennes kappa mycket även om det känns lite väl påklätt för en sommardag. Dessutom lite vågat med en svart coiffe? Undrar vad etikettproffsen säger om det. Jag gillar dock när det sticker ut så kör hårt!

Hår och hatt: Betyg: 4 av 5 plus

Steves kommentar: Strikt frisyr med en tajt knut i nacken som balanserar budskapet som hatten kommunicerar, jag gillar det!

• Maline Sommerlath:

Kläder: Betyg: 4 av 5 plus

Ninas kommentar: Sjukt snygg klänning! Egentligen väldigt enkel och med en modest färg men mönstret gör att den sticker ut och ger lite extra. Kortkort men ändå blir det inte olämpligt då den i övrigt inte är naken på något sätt. Fint!

Hår och hatt: Betyg: 4 av 5 plus

Steves kommentar: Cool och elegant struktur med en inte allt för strikt finish – perfekt balans mellan formellt och mer avslappnat. Genomtänkt och balanserat.

...men glöm inte dagens sötchock, Prinsessan Estelle:

Ninas kommentar: Sätter såklart inte betyg på barn men måste ändå bara säga: ÅH WOW, denna sötnos! Kul också att klänningen påminner starkt om Hagasessornas på den tiden.

ANNONS

25% rabatt på baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert: