”Världens coolaste prelle”

Publicerad 2014-06-13

Prästen överraskar med galen dans

Prästen dansar vilt på skolavslutningen och får skolbarnen att jubla högt.

Nu sprids filmen på nätet.

– Världens coolaste prelle, skriver Vanessa Pettersson som lagt upp denna video på Facebook.

Med Ace Wilders hitlåt Busy doin nothing at all dånandes från kyrkans högtalare röjer han runt i kappa, prästkrage och svarta solglasögon.

Nu hyllas prästen i Gångviken, som ligger mellan Sundsvall och Timrå. Eleverna går i förskoleklass till årskurs tre och blev rejält överraskade.

– Det var min dotters kusiner som hade skolavslutning. Det var roligt, det var inte som i fjol när det var mer traditionellt, säger Vanessa Pettersson till Aftonbladet.

Kom in som James Bond

Hon fotograferade skolavslutningen som till en början liknade en traditionell avslutning med psalmer och barnsång.

Men när det var dags för prästen att hålla sitt sommarlovstal hände något utöver det vanliga.

– Jag började filma när han kom in till en James Bond-låt och med solglasögon på. Sen körde de i gång det här och han började dansa, barnen tyckte det var jättekul och dansade med. Det var annorlunda än det annars varit tidigare, säger Vanessa Pettersson.

"Åh kära nån"

Den dansande prästen heter Kenneth Ahlenius och är komminister i Sköns församling. Han tappar hakan över hur mycket uppmärksamhet klippet har fått. 

– Åh kära nån! Vad kan man säga? Vad kul att det jag gör uppskattas, säger han.

Dansen hade han planerat som en grande finale.

– Det hade jag tänkt på som en perfekt avslutning för att önska barnen en glad och välsignad sommar, och de dansade med till Ace Wilder och tyckte det var roligt, säger Kenneth Ahlenius.

Videoklippet har snabbt fått spridning på Facebook och hade vid 14-tiden på fredagen delats över 3 500 gånger.

– Det är ganska stort, jag hade bara delat den på min sida och på Gångvikensgruppen. Men att det gått så här snabbt kunde jag aldrig tro, säger Vanessa Pettersson.