Nya IS-hotet: Uppmanar till mord på 100 namngivna soldater

Foto: På nätet sprids namn, bild och adress på 100 soldater av en avsändare som utger sig för att vara IS hackergrupp
NYHETER

Terrororganisationen IS har lagt ut namn, bild och adress på 100 amerikanska soldater.

Med uppmaningen att döda dem i deras hem:

”Nu har vi gjort det lätt för er. Vad väntar ni på?”.

Den amerikanska federala polisen FBI varnade i slutet av förra året amerikanska soldater att IS planerade att slå till mot dem – i USA.

– Fienden finns därute och har gjort det väldigt tydligt att de är ute efter att skada amerikaner, sa Steve Warren, talesman för Pentagon, då.

De uppmanade då militärer som tjänstgör eller har tjänstgjort att rensa sina konton på sociala medier för att inte ”fånga IS, och dem som stödjer gruppens, intresse”.

Nu har terrororganisationen utfärdat ett nytt hot mot amerikanska soldater.

På nätet sprids namn, bild och adress på 100 soldater av en avsändare som utger sig för att vara IS hackergrupp. Tillsammans med den personliga information finns uppmaning till enskilda IS-anhängare i USA att söka upp soldaterna och mörda dem i deras hem eller var än de kan hitta dem, skriver New York Times.

”Nu har vi gjort det lätt för er genom att ge er deras adresser, allt du behöver göra nu är att ta sista steget. Vad väntar du på?” uppmanar IS.

Och avslutar:

”Döda dem i deras eget land, halshugg dem i deras egna hem eller hugg ihjäl dem när de går på sina gator och tror att de är säkra”.

Den namngivna gruppen amerikaner uppges av IS ha deltagit i att bekämpa terrorgruppen. IS uppger att de har kommit över informationen genom att hacka olika militärservrar, databaser och mejlkonton, enligt Daily Mail.

Men de amerikanska myndigheterna förnekar att de ska ha utsatts för dataintrång och hävdar att uppgifterna verkar vara insamlade via olika offentliga register, sociala medier och andra öppna källor, enligt New York Times.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

FBI

Pentagon

IS/Daesh