Nyheter

Låg gömd under diskhon i åtta timmar

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Lilian, 27, talar ut om skräcken

Lilian, 27, gömde sig under diskhon när terrorbröderna intog tryckeriet.

Nu berättar han om den åtta timmar långa skräckupplevelsen - och hur nära det var att en av bröderna upptäckte gömstället.

– Han drack från kranen och jag kunde se hans skugga, säger han till France 2 TV.

Fler och fler vittnesskildringar från förra veckan, då terrorbröderna Said och Cherif Kouachi höll Frankrike i skräck, når dagens ljus.

De dramatiska dygnen slutade med att bröderna sköts till döds på ett tryckeri som de intagit åtta timmar tidigare.

Den grafiska designern Lilian Lepere var en av två som arbetade på tryckeriet under dagen.

50 centimeter bort

Tidigare har det kommit uppgifter om att han låg gömd i en pappkartong under brödernas belägring. I en intervju med France 2 TV berättar han själv om händelsen.

Hans chef, Michael Catalano, upptäckte att de beväpnade bröderna sekunderna innan de tog sig in. Chefen skrek åt Lilian Lepere att fort springa därifrån.

– Jag gömde mig under en diskho i ett skåp med två dörrar. 70 gånger 90 centimeter. 40 centimeter djupt, säger han i intervjun.

Terrorbröderna höll sig mestadels inne på hans chef kontor, bredvid rummet med diskhon. Vid ett tillfälle hörde han skrik - sedan kom en av dem in till honom.

– Han öppnade kylen och var bara 50 centimeter bort. Jag trodde han skulle leta igenom alla skåpen. Han drack från kranen och jag kunde se hans skugga, säger Lilian Lepere till France 2 TV.

Sms:ade pappan och larmade polisen

Han förstod att han snabbt måste larma polisen men vågade inte lirka fram telefonen i det trånga utrymmet.

Sedan tog han risken och skickade i väg ett sms till sin pappa: "Jag ligger gömd på första våningen. Jag tror att de har dödat alla. Säg till polisen att ingripa"

Via pappan fick han även kontakt med polisen.

– Jag visste då att jag kunde ge dem information, jag kände ju till anläggningen. Jag visste då att de skulle skicka ett team.

Efter en intensiv skottlossning och flera explosioner hörde han till slut röster. Han såg hur dörren till utrymmet öppnade sig. Polisen tog ut honom genom ett fönster där en läkare väntade.

Chefen räddade hans liv

Även Lilian Leperes chef, Michael Catalano, överlevde terrorattacken. Under de åtta timmar han hölls som gisslan gav han bland annat terrorbröderna kaffe - allt för att distrahera dem från att hitta Lepere.

Lilian Lepere säger under intervjun att han är evig tacksam för att chefen varnade honom och lät honom springa i väg och gömma sig.

– Det är tack vara honom jag är här i dag, säger han.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: