Bröt sig in i bil – stal Elisabeths döda katts aska

Foto: Elisabeth Beckers bil blev bestulen – och hennes döda katts aska.
NYHETER

Elisabeth Beckers bil blev bestulen.

Tjuven tog hemnycklarna – och hennes döda katts aska.

– De hade kunnat ta vad som helst men inte just det, säger hon till Aftonbladet.

När Elisabeth Becker, 53, kom ut från ett möte på jobbet i Eskilstuna i går kväll hade någon gjort inbrott i hennes bil. Tjuven hade tagit hennes lägenhetsnycklar – och en svart tygpåse med hennes döda katt Mizztys aska i.

– De hade kunnat få ta vad som helst från bilen men inte just det, säger Elisabeth Becker till Aftonbladet.

Mizzty blev sex år gammal och bodde med sina ungar hos Elisabeth i fyra år. I förra helgen blev hon påkörd av en bil och dog.

– Det var den sötaste katt jag haft och jag saknar henne något så fruktansvärt mycket, säger Elisabeth.

Ber till Gud för askan

Innan inbrottet utanför Elisabeths jobb på Mälarsjukhuset hade hon varit hos veterinären och hämtat upp sin vän som kremerats. Mizzty skulle i helgen begravas på kyrkogården tillsammans med Elisabeths tidigare katt, men askan var bara i hennes ägo i tio minuter innan den stals.

– Jag kan bara be till Gud och hoppas att den kommer tillbaka. Jag förstår inte vad den som har snott påsen ska göra med askan av en katt, säger Elisabeth.

Hon har polisanmält händelsen och gått ut med en efterlysning på Facebooksidan Brottsplats Eskilstuna – som delas flitigt på internet. Om man hittar den svarta påsen eller vet någonting om den så ska man höra av sig till polisen.