Nyheter

8-åring plågades av släktingar

NYHETER

Trodde att barnet var en häxa

Två män och en kvinna har dömts av en engelsk domstol för att ha utsatt en 8-årig flicka för en lång rad övergrepp och nästan dränkt henne i en kanal.

Anledningen:

De trodde att hon var en häxa.

Den nu tio-åriga flickan berättade för den häpna domstolen att hennes tre vuxna släktingar trodde att hon var en häxa, och att det var därför de inte gav henne mat, slog och skar henne, gnuggade peppar i hennes ögon och kastade henne i en kanal i norra London.

Den då 8-åriga flickan drunknade nästan. Läkare som har undersökt flickan har intygat att hon har fullt med ärr på kroppen.

Vände sig mot henne

Flickan fördes till England från Angola av sina släktingar efter att hennes föräldrar dödats för tre år sedan.

Det har framkommit att de vuxna släktingar som hon bodde hos vände sig mot henne efter att ett annat barn anklagat flickan för att flyga runt på nätterna och utläsa förbannelser över människor.

Syndabock

– Hon utsågs till syndabock av familjemedlemmarna, plågades och utsattes för alla slags övergrepp som måste ha orsakat henne mycket smärta, rädsla och skräck, sade åklagare Patricia May i rätten enligt AP.

Efter domen återfördes de två männen och kvinnan till häktet i väntan på att straffet ska avkunnas. Enligt domaren kommer det att bli fängelsestraff.

Robert Triches

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter