Ett års fängelse för Robinson-Jerry

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Döms för bland annat misshandel och narkotikabrott

Förra året vann han "Expedition: Robinson". I dag döms han till ett års fängelse för bland annat grov misshandel och narkotikabrott.

Jerry greps av polisen utanför en nattklubb i Stockholm vintras, misstänkt för att vara narkotikapåverkad.
Foto: hasse rosenthal
Jerry greps av polisen utanför en nattklubb i Stockholm vintras, misstänkt för att vara narkotikapåverkad.

I dag kom domen mot Robinson-Jerry. Malmö tingsrätt dömer Jerry Forsberg, 24, till ett års fängelse för misshandel, grov misshandel, olaga hot, urkundsförfalskning och narkotikabrott.

Dessutom ska han betala skadestånd på 23 700 kronor till målsägande.

Askfat i keramik

Domen gäller brott som Jerry Forsberg begått under flera års tid. I maj 2002 har han misshandlat en man på dansrestaurangen Privé i Malmö. Forsberg slog ett askfat i keramik i huvudet på mannen, som svimmade och föll i golvet. Han drabbades av hjärnskakning och fick sy ett sju centimeter långt jack i huvudet. Jerry Forsberg döms för grov misshandel.

I juni 2004 har han misshandlat en annan man på en gata i Malmö. Han hotade mannen med orden "Jag skall slå in huvudet på dig". Mannen träffades med ett knytnävsslag vid ena ögat och förlorade för en kort stund synen. Jerry Forsberg döms för misshandel och olaga hot.

Ringa narkotikabrott

Robinson-Jerry döms även för ringa narkotikabrott. På restaurang Kharma vid Stureplan i Stockholm tog Jerry Forsberg i januari i år kokain. Han döms också för att ha haft 0,03 gram kokain på sig vid tillfället.

Han döms också för urkundsförfalskning, sedan han ändrat uppgifterna i ett intyg från projektledaren Veronica Sundin vid Strix Television. Genom ändringen ser det ut som att Jerry inte befann sig i Malmö vid tiden för den grova misshandeln. Domstolen anser att ändringen av intyget skulle ha kunnat försvåra bevisningen mot honom.

Kommer överklaga

Magnus Lundh är Jerry Forsbergs försvarare:

– Jag har pratat med Jerry som hastigast. Det är klart att han inte tycker det är roligt att dömas till fängelse. Men han tog det som en man. Vi har hela tiden hävdat att han agerade i nödvärn på restaurangen i Malmö. Det tyckte även domaren i tingsrätten. Men nämndemännen gick på åklagarens linje. Vi kommer självklart att överklaga domen.

Aftonbladet.se har sökt Jerry för en kommentar, men han svarar inte.

2004 blev Jerry Forsberg en av Sveriges främsta tv-profiler när han vann "Expedition:Robinson" i TV 3.

Tidigare artikel

Johanna Melén

Publicerad: