Nyheter

100-åring dog efter helikopterolycka

NYHETER

Hade fått helikopterturen i födelsedagspresent

Den 100-årige man från Heby i Västmanland, som skadades i en helikopterolycka på tisdagsförmiddagen, avled natten till midsommaraftonen på Akademiska sjukhuset i Uppsala

100-åringens allmäntillstånd försämrades under onsdagen och han vårdades på intensivvårdsavdelningen. I en mycket kortfattad kommuniké meddelade Akademiska sjukhuset vid fyratiden på midsommaraftonen bara att patienten avlidit under natten. Vad som ytterst orsakat dödsfallet uppges inte.

Den avlidne hade fått helikopterresan i present på sin 100-årsdag, och han och ytterligare fem personer var på väg till Ljusterö när olyckan inträffade. De fem fördes till lasarettet i Västerås, men fick lämna sjukhuset redan under onsdagen.

Helikoptern, som enligt Upsala Nya Tidning utgick från ett privat flygfält i Vassunda nära Knivsta, kraschade omedelbart efter starten och orsaken utreds nu av Statens haverikommission. En rapport kan tidigast väntas om sex månader.

Ett litauiskt flygbolag äger helikoptern och enligt Luftfartsstyrelsen bröt piloten mot ett antal regler. Bland annat saknade maskinen tillstånd från de litauiska myndigheterna för att göra kommersiella flygningar. Helikoptern fick inte heller användas i tättbefolkade områden och den svenska piloten saknade det certifikat som krävs för att få flyga en maskin registrerad i Litauen.

Lotta Welinder/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter