Här serveras unika drinkar

NYHETER

Condos drinklista får smaklökarna att hoppa av spänd förväntan.

Tack och lov blir de inte besvikna, här kan man njuta av cocktailblandning på hög nivå.

Besöket på Il Contes bakficka Condo börjar väldigt bra. Vi får nämligen varsin drinkbiljett i handen när vi kommer in. Lite undrande är vi, men är det något som livet lärt en så är det att inte vara för frågvis när något bra dyker upp.

Stilfullt inrett

Det kommer så småningom fram att ett företag har någon form av event i lokalerna och de trodde att vi tillhörde dem.

Men det är inte tal om att vi ska betala, bra attityd där.

Och det är attityden och kunskapen hos personalen här som är grejen. Det är i och för sig inget fel på inredningen, Det är stilfullt, men inte överdrivet innovativt inrett, med en svartlackad bardisk och snygg belysning. Märkligast är att toaletten har spegel från golv till tak mittemot toastolen. Vem vill se sig själv med brallorna nere?

Men det är servicen och drinkarna som är unikt i Stockholm. Servicen är varm och proffsig. Drinkarna kalla och välsmakande. De är lite dyrare än på de flesta ställen, men det är helt befogat. Thai Mojito är en spännande variant av klassikern, med koriander, röd chili och ingefära. Springpunch är en bubblig drink med bra brytning mellan hallon- och citronsmaken. Drinken Rabarberpaj är bättre än efterrätt.

Kunnigt i baren

Eftersom större delen av publiken var från ett event så är det svårt att dra några slutsatser om vilken publik Condo vanligtvis har. Det är bara att hoppas att det är folk som kan uppskatta bartendrarnas yrkeskunnande. (Tips till dem: Klipp ur och spar det här till nästa löneförhandling.)

Barombudskvinnan