”Persson – en buffel”

Läsarna om kvällens valduell mellan Reinfeldt och Persson

Läsarnas åsikter om kvällens duell handlar till stor del om Göran Perssons framtoning.

Perssons brist på respekt i debatten och en alltför bufflig framtoning mot Fredrik Reinfeldt gav honom många minuspoäng.

I sakfrågorna tycks det ändå som att Persson plockade hem några segrar mot en något blek Reinfeldt, enligt läsarnas omdömen.

När läsarna satte betyg på insatsen blev det också mer positiv uppfattning som dominerade för Fredrik Reinfeldt, över 62 procent. Om Göran Persson hade närmare 60 procent en mer negativ uppfattning, kort efter att ”Duellen” i SVT avslutats.

Buffeln Persson

Många läsare väljer att likna Göran Persson Göran Persson vid en buffel och kallar hans debattstil för ohövlig.

”Jag har inte beslutat mig en men herregud! Vett o etiket Persson...

Får man bete sig så? Svagt SVT,” skriver Banfield.

Perssons framtoning och personliga utstrålning blev en nackdel för honom i debatten, menar några av läsarna.

”I valet mellan en sympatisk, trevlig och konstruktiv Reinfeldt och en skrämmande, dryg och skenhelig Persson är valet lätt. Buffel-Göran har dessutom haft all tid i världen på sig att åstadkomma allt han NU!? helt plötsligt vill göra,” skriver Gustav.

”Medan Fredrik försöker föra en god och saklig debatt gör Göran allt för att skapa uppmärksamhet. Göran är hånfull, oförskämd, avbryter ständigt och saknar alla form av vett och etikett,” skriver LillaEgo.

”Har cojones”

Men Persson framträdande har ändå visat på att han kan föra fram sin politik, menar andra läsare, som ger Persson klart godkänt.

”Göran är den enda som har pondus nog att föra fram sitt budskap och stå för det han säger....den enda som verkligen har lite "cojones" i svensk politik!!”, skriver Alltid rätt.

”Visst, Göran Persson agerar på ett högst tveksamt sätt när han debatterar med sin "överlägsna" stil, avbrytanden, hånskratt och små "promenader" i studion. Men sett till sakfrågorna formligen krossar han Fredrik Reinfeldt” skriver Bysen.

”Blek Reinfeldt”

Tvärtom missade Göran Persson helt sakfrågorna och förde debatten genom arrogant undvikande av politikens verkliga innehåll, menade flera andra inlägg.

”Perssons arrogans och ovilja att tala om sin egna politik gör att debatten bleknar. Stundtals blev det nästan pinsamt att titta på duellen där en småflinade Persson avbröt Reinfeldt hela tiden,” skriver Krille 68.

Kommentarerna om Reinfeldts framträdande är betydligt färre än de som skildrar Göran Persson insats.

”Reinfeldt var väldigt blek och intog försvarsställning hela tiden. Det var uppenbart att många frågor besvärade honom och försökte prata bort det med vanligt politikprat, dvs prat utan innehåll. Det märkliga är att så många tycker att han solklart vann duellen. Jämfört med den första duellen tycker jag Persson var mer övertygande nu”, skriver Robin Lou.

aftonbladet.se