”Han är 24 år äldre”

NYHETER

Jag läste i din spalt om en 30-årig kille som var intresserad av en 17-årig tjej. Jag är tillsammans med en kille som är 40, själv är jag 16. Jag känner mig helt säker på att jag aldrig kommer att hitta en kille som är bättre. Hans familj och vänner vet om att vi är tillsammans och de har ingenting emot det, men mina föräldrar vet bara att vi träffas och är vänner och de gillar det inte.

Tror du att det skulle kunna fungera mellan oss även i framtiden, trots att åldersskillnaden är så stor? Jag vill inte förstöra hans liv genom att få honom att tro att det ska vara vi om det inte finns en chans till det!

E

Relationer kan utvecklas i olika riktningar oavsett åldersskillnad. Även om det givetvis är en ganska väsentlig skillnad mellan att som i ditt fall varatonåring och ihop med en man som är 24 år äldre. Svårigheten med denna åldersskillnad är skillnad i livserfarenheter, intressen och ålder. I ditt fall så är du långt ifrån att vara "färdig" i din mentala och fysiska utveckling fast du själv upplever dig vara det.

Mitt råd är att du tar en vecka och månad i sänder, inte oroar dig för framtiden. Du är så ung ochjag tror, utan att vilja dig illa, att du nog kommer att träffa en annan man framöver som kanske kan matcha dig bättre i ålder. Eller också gör du inte det, mendet behöver du inte ta ställning till i dag.