– Vi är ett parti för dig som kan själv

NYHETER

Fredrick Federley om varför du ska rösta på Centern

Foto: björn lindahl

Rösta gärna på Centerpartiet, men framförallt – Rösta!

Sverige har varit demokratiskt sedan 1921, det var det året tjejer fick rätt att rösta.

Något som vi tar som självklart har bara funnits i ynka 85 år. I andra länder slåss och dör man fortfarande för rätten att rösta i ett fritt och demokratiskt val.

När du röstar ger du ditt förtroende till ett parti och en politiker. Du säger att det är ok att någon annan fattar vissa beslut åt dig. Men hur mycket makt ska egentligen en politiker ha? Hur mycket makt är du beredd att lämna bort? Varje dag sitter människor och bestämmer över saker som berör dig, vi vill ge dig mer makt, vi tror att du kan och vill bestämma mer.

Pär Nuder, han som är finansminister och bestämmer om alla de skattepengar vi betalar in, sa för ett par månader sedan att vi lever ganska nära den bästa av världar. Jag håller inte med. Är det ok att Individuella programmet är det största gymnasieprogrammet för killar i årskurs ett? Är det ok att 146 000 av oss unga inte har ett jobb att gå till, det är fler än alla invånare i Linköping. Är det ok att antalet förtidspensionärer mellan 20 och 29 år har ökat med 65 procent på sju år eller att unga tjänar några futtiga kronor i timmen i sossarnas åtgärdsprogram?

Pär Nuder kanske lever bra nära den bästa av världar, han har ett jobb, han har rätt till a-kassa och har förmodligen samlat in en hel del pensionspoäng. För många av oss är verkligheten annorlunda.

Socialdemokraternas politik funkar inte för oss.

Centerpartiet är ett parti för dig som kan själv. För dig som tror på att människan måste gå före byråkratiska system och krångel. För dig som tycker att miljöproblemen är vår största utmaning, för dig som tycker att man kan sköta sig själv, men att man ska bry sig om andra. Vi tänker kämpa stenhårt för att du ska få mer makt och för att du ska få plats på arbetsmarknaden. Allt börjar hos dig, bli medlem i CUF och rösta på Centerpartiet i ungt val.

Balla fakta/Fredrick

Tre filmer

Tre låtar

Tre böcker

Fredrick Federley , Förbundsordförande CUF