och högern vill bara klaga!

NYHETER

Timbuktu ger Erik Zsiga svar på tal

Jag läste din bok Erik, och min mesta tanke var att alla du ägnar din dyra tid att klaga på faktiskt försöker göra någonting konstruktivt. Medan du verkar fast besluten att stå vid sidlinjen och försöka dekonstruera folk.

Detta tycker jag är något av en röd tråd i dom flesta högerargumenten. Bara för att någon är vänster betyder ju inte det att dom måste leva i spartansk askes.

Jag kunde inte bry mej mindre om definitionen höger eller vänster, det jag i min musik vill föra fram är humanism. Vilket jag oftast gör för att påminna mej själv och min omgivning om det självklara, men ack så lättglömda faktumet att vänlighet och hänsyn till sina medmänniskor gör världen till en bättre plats.

Detta i en värld där marknadsekonomin dominerar allt. Marknaden ser människan som ett medel, ett kugghjul i dess maskineri. Och marknaden jobbar aktivt för att avskärma oss från varandra och i slutändan oss själva.

Således är detta faktum en av mina största inspirationskällor. Jag vill försöka förändra mej själv till det bättre och inspirera andra till att göra det samma. För jag är ju blott ett kugghjul i maskineriet, men det innebär ju inte att jag varken måste gilla det eller tiga stilla.

Ingen av oss kan ju värja oss mot kapitalismen, vi är alla delaktiga i den. Men jag anser att man måste försöka att påpeka det som är fel. Att trampa på människor för att tjäna en slant är helt enkelt inte rätt! Jag föreslår att du lägger din energi på att kritisera dom som på omoralisk väg gör sej mätta.

Jag förstår alltså inte riktigt vart du vill komma med dina argument Erik. Försöker du påstå att jag och andra som kritiserar marknadsekonomin och dessutom tjänar pengar på att göra det, är en grupp hycklare? Att jag sitter i mitt elfenbenstorn och räknar mina pluringar och skrattar hela vägen till min pengabinge.

Skulle hela ‘popvänstern’ egentligen bara vara en schimär för en grupp girigbukar, som vill sko sej på hederligt folk? Eller är det vad högerkrafternas starka män faktiskt gör?

I varje steg jag tar vill jag försöka röra vid och upplyfta så många som möjligt, inte trycka ner, dominera, förslava eller bestraffa någon. Skillnaden mellan oss är kanske att jag gör det jag gör för att jag älskar att göra det, jag gjorde det i många år utan att tjäna något, och jag kommer fortsätta så länge jag står upp.

Jason ”Timbuktu” Diakité

Duellen

Jason ”Timbuktu” Diakité