Fyra personer hittade döda i villa i Bjärred

Fyra personer, två vuxna och två barn, har hittats döda i en villa i Bjärred utanför Lund. De avlidna tillhör samma familj.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord. Den första patrullen skickades till huset sedan en av familjemedlemmarna inte dykt upp på sin arbetsplats.

– Vi har våra tankar om vad som kan ha hänt, men vi har inte alla svar som vi vill ha, säger presstalespersonen Calle Persson.

Polisen larmades till platsen vid 17-tiden på tisdagseftermiddagen.

En patrull skickades till familjens villa efter att kollegor larmat om att en av familjemedlemmarna inte kommit till sin arbetsplats.

– Man hade varit på plats, men inte fått någon kontakt. Vi åker inte dit bara för att man inte dyker upp på jobbet, utan det är en sammantagen bild av det hela som gör att vi åker till platsen, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid regionledningscentralen på polisen i region Syd.

I villan hittades fyra personer döda. Två vuxna och två barn.

Utreds som mord

Det inträffade utreds som misstänkt mord. Ewa-Gun Westford uppger för Aftonbladet att polisen inte letar efter någon utomstående gärningsman.

– Det hanteras som en mordutredning med allt vad det innebär. Men vi eftersöker inte någon gärningsman utanför den här kretsen, säger hon.

Anhöriga är underrättade och erbjuds nu hjälp och stöd.

– Det handlar också om att det finns ett enormt stort sorgearbete för de familjemedlemmar som finns kvar, säger Ewa-Gun Westford.

Poliserna som gick in i villan har också erbjudits samtalshjälp.

”Har våra tankar om vad som hänt”

Under natten var huset och närområdet avspärrat.

– Det är otroligt viktigt att fastställa så långt det går vad som har hänt, och utesluta annat, säger Stephan Söderholm.

Har ni fått en klarare bild av det som inträffat?

– Det finns en bild av vad som hänt. Men det är fortfarande ett grannlaga arbete som utförs där.

Polisen beskriver händelsen som en familjetragedi. Vid 07-tiden på morgonen hade insatsen i huset avslutats.

– Ja, vi är klara. Åtminstone för tillfället, säger presstalespersonen Calle Persson.

Hur går arbetet vidare nu?

– Vi fortsätter utredningen med analys av insamlat material från den tekniska undersökningen och ser om något behöver kompletteras. Sedan kommer också en rättsmedicinsk undersökning att genomföras. Resultatet därifrån kommer att dröja några dagar eftersom det rör sig om fyra personer, säger Calle Persson.

Han fortsätter:

– Detta kommer naturligtvis att utredas grundligt. Så småningom kommer vi att få en bild av händelseförloppet, men nu har vi inte alla svar som vi vill ha.

Kommer ni gå igenom förhållanden i de inblandades privatliv för att se om det kan ge information om vad bakgrunden är till det inträffade?

– Jag vet inte om det kommer att behövas. Vi har våra tankar om vad som har hänt, och vi har ett ganska gott material. Det är helt baserat på den tekniska undersökningen.

Vad består det materialet av?

– Det kommer jag inte att berätta, säger Calle Persson.

Under onsdagen kommer polisen även att hålla flera förhör.

– Det handlar bland annat om personer som finns på arbetsplatser där de här personerna jobbat och en del andra i kretsen runt de inblandade, säger Ewa-Gun Westford.

– Vi har en tes som vi utgår ifrån. Men vad den är kan jag inte säga. I nuläget kan vi inte gå ut med några detaljer alls om förundersökningen.

Publisert:

LÄS VIDARE