Socialdemokraterna

S-medarbetare erkänner trollkonton

Av: 

TT

Två anställda hos Socialdemokraterna erkänner att de skapat trollkonton. Arkivbild.
Två anställda hos Socialdemokraterna erkänner att de skapat trollkonton. Arkivbild.

NYHETER

De två medarbetare hos Socialdemokraterna som har misstänkts ligga bakom så kallade trollkonton i sociala medier har erkänt.

Bägge tillrättavisas nu av partiet.

S har de senaste dagarna utrett de två medarbetarnas inblandning. De har då berättat att de låg bakom de uppmärksammade Twitter-konton som verkade under falska namn.

– En medarbetare som har haft en samordningsfunktion kommer att bli av med den funktionen och den andra omplaceras, säger Socialdemokraternas kommunikationschef Helena Samuelsson till TT.

– Jag är så besviken och förbannad. Det är inte så här vi vill bedriva valrörelsen. Vi vill att det ska vara rättvist och att vi ska vinna med bra argument och bra kommunikation, och det här var motsatsen till det.

Båda medarbetarna får en erinran, en arbetsrättslig tillrättavisning.

Helena Samuelsson vill inte gå in på detaljer som framkommit i utredningen. Inte heller hur omplaceringen kommer att gå till.

– Det är mellan mig och mina medarbetare.

Det var tidigare i veckan som SVT Nyheter avslöjade att Socialdemokraterna hade inlett en utredning av de två medarbetarna, med anledning av Twitter-konton som spred en bild med satirisk kritik mot framför allt Sverigedemokraterna.

– Jag beklagar verkligen starkt att bilden har spridits, det är verkligen tråkigt, säger Helena Samuelsson.

En tredje person har varit föremål för utredningen, säger kommunikationschefen till Aftonbladet. Denne uppges ha varit med och tagit fram bilden, dock utan att känna till hur den skulle användas, och undkommer konsekvenser.

– Det här är en enskild händelse, det finns ingen större bild och inget annat har framkommit. Det var inte den start jag hoppades på för valåret, säger Samuelsson till TT.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Socialdemokraterna