P(r)insam förlust – kungligt fynd

Av: Pontus Ahlkvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Hittade Carl Philips plånbok – men de blev utan hittelön

1 av 3 | Foto: Roger Lundsten
Trodde de blev lurade Wilhelm Backman och Linnéa Gustavsson trodde att ­någon skämtade med dem när de hittade Carl Philips plånbok i Båstad. När prinsen tog emot sin förlorade ägodel var det inte tal om någon hittelön.

När Wilhelm Backman och Linnéa Gustavsson hittade plånboken trodde de först att någon skämtade med dem – men insåg snart att det faktiskt var prins Carl Philips.

Någon hittelön blev det dock inte tal om.

– Man tycker ju att han kunde ha bjudit på lunch eller något, säger Wilhelm Backman.

Man kan tro att en prins skulle ha djupa fickor.

Det hindrade dock inte prins Carl Philip från att tappa sin plånbok under en joggingtur längs strandpromenaden i Båstad i går eftermiddag.

– Vi var ute och gick i hamnen i Båstad när vi fick syn på en plånbok på vägen. Det var en liten kreditkortshållare från Gucci, säger Wilhelm Backman, som gjorde det udda fyndet.

Wilhelm bor till vardags i Göteborg, men var i Båstad över dagen med sin flickvän ­Linnéa Gustavsson.

”En bekant bild”

När de tittade närmare på upptäckten trodde de först inte sina ögon.

– Det var en bekant bild på körkortet, och så såg vi att det stod ”hans kungliga höghet”. Vi trodde ju att det var ett skämt, att någon lurade oss. ­Sedan kollade vi vidare och det stod ”hovför­valtningen” på ­flera av de andra korten, säger han.

Förutom körkortet innehöll plånboken kontokort, bensinkort och en e-legitimation utställd i prinsens namn. Dessutom fanns där en summa kontanter – runt 60 euro, upp­skattar Wilhelm.

”Verkade stressad”

Efter en stund ­upptäckte Carl Philip förlusten och kom springande med ­andan i halsen.

– Han verkade rätt stressad, tackade så mycket och var lättad över att vi hittat den, säger Wilhelm.

Någon hittelön kom dock inte på tal.

– Nej, det var lite synd, det hade vi nästan tänkt oss. Det kändes lite sniket att fråga efter, men man tycker ju att han kunde ha bjudit på lunch eller något, säger Wilhelm.

När Aftonbladet når ­hovets informationschef Bertil Ternert säger han att han inte känner till händelsen, men lovar att under­söka saken.

– Vi avstår att kommentera, skriver han senare i ett sms till Aftonbladet.

Prins Carl Philips tidigare fadäser

19 juni 2010

Inför kronprinsessan Victorias och ­Daniels bröllop rensas det upp bland de felparkerade bilarna utanför Kungliga slottet. Vid middagstid börjar polisen bogsera bort en bil – som visar sig tillhöra prins Carl Philip. När det uppdagas att parkeringsreglerna inte gäller för alla får bärgnings­bilen ställa tillbaka prinsens åk. Efter en stund dyker en uniformerad slottsvakt upp och hittar en ­lämpligare parkeringsplats.

Juni 2012

Prins Carl Philip får avslag på sin ansökan om att bygga bastu på sin gård Ökenäs i den sörmländska kustbyn Källvik. Trosa kommun ger först dispens från strandskyddet – men hos länsstyrelsen tar det stopp. Carl Philip meddelar via sitt ombud att han tycker att länsstyrelsens bedömning är ”märklig”.

6 juni 2012

Två personer i en bil får syn på en man som vandrar längs väg­renen utanför Gnosjö. När de vevar ner rutan visar det sig vara prins Carl Philip som är ute på promenad. Prinsen har klivit av tåget i Gnosjö, på väg till en ­motortävling i Anderstorp. Då hans skjuts ­inte väntar utanför stationen som avtalat ­bestämmer sig prinsen för att börja vandra norrut längs väg 151. Transporten dyker upp senare, ­enligt hovet.

Publicerad: