M-politiker tog stryptag på frun

Publicerad 2011-12-08

Anklagade henne för slarv – åtalas för kvinnomisshandel

Har avsagt sig sina uppdrag Efter polisanmälan har mannen lämnat de förtroendeuppdrag som han tidigare haft för Moderaterna i Stockholm.

En toppchef och moderatpolitiker misstänks för hustrumisshandel.

Enligt åtalet ska han ha tagit strypgrepp och släpat runt henne i bostaden.

– Jag fick svårt att andas, säger kvinnan i förhör.

Kvinnans skador dokumenterades på mottagningen.

I början av september uppstod ett gräl i mångmiljonvillan i Stockholmstrakten.

Moderatpolitikern ska ha ifrågasatt att frun träffade väninnor och skällt på henne för att hemmet såg ut som en ”knarkarkvart”. Han ska också ha sagt att hon var oansvarig och en dålig mamma. Grälet ska också ha gällt en otrohetsaffär mannen hade haft.

Uppsökte vårdmottagning

Sedan ska han ha tagit ett kraftigt tag om hustruns hals i någon minut och släpat runt henne i bostaden så saker föll i golvet.

Samtidigt uppges han ha sagt:

– Du ska inte utmana mig, jag kan krossa dig hur lätt som helst.

Hustrun uppger i förhör att maken kontinuerligt kränkt henne, verbalt, fysiskt och sexuellt. Men den här gången fick hon nog.

Kvinnan polisanmälde sin man och ansökte om skilsmässa.

Nu har moderatpolitikern åtalats.

Enligt förundersökningen uppsökte hustrun en vårdmottagning och fick sina skador dokumenterade. Armarna hade stora blåmärken och kvinnan klagade på smärtor på struphuvudets högra sida.

Ett vittne uppger i förhör att moderatpolitikern länge behandlat hustrun ”som skit”. Relationen ska ha varit mycket ojämlik, det var han som hade pengarna:

– Han är väldigt trevlig utåt, vill visa upp en fin fasad och framstå som framgångsrik. Hustrun har dålig självkänsla och säger aldrig i från, säger vittnet.

”Tog i för mycket”

Moderatpolitikern ska ha försökt förmå kvinnan att ta tillbaka anmälan.

Han förnekar att han skulle ha tagit stryptag på hustrun men medger i förhör att han tog ett hårt tag om hennes armar:

– Jag tog nog i lite för mycket då jag lyfte henne, jag skäms för det.

Mannen hävdar att anklagelserna mot honom är grundlösa och en del av en mycket tråkig skilsmässoprocess.

Han är vd på ett bolag i en förtroendebransch med en årsinkomst på 4,7 miljoner kronor. Han har även haft flera förtroendeuppdrag för Moderaterna i Stockholm, som han nu avsagt sig.

”Inte för att jag är skyldig till något utan för att bland annat kunna ägna mig åt mitt privatliv”, skriver mannen i ett sms.

– Vad jag förstår har han avsagt sig sina uppdrag i dag. I och med det är han en privatperson och vi som parti kan inte lämna ytterligare kommentarer kring honom, säger Elisabeth Somp, kommunikationschef för Moderaterna i Stockholm.

ANNONS