Nyheter

Tusen levande zombier invaderade Stockholm

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

Över 1 000 levande döda intog centrala Stockholm under lördagen.

På jakt efter hjärnor hasade de sig igenom stan och satte skräck i helgflanörer, pendlare och turister.

Årets Zombie walk är den femte som anordnas i Stockholm.

– Det är det fjärde året och den femte marschen, berättar David Giertta, en av arrangörerna bakom de levande dödas marsch.

"Lekar och upptåg"

Han uppskattar att drygt 1 000 personer sminkade och utklädda till levande döda har samlats. Själv är han utklädd till galen vetenskapsman.

– Målet är att alla ska ha riktigt kul. Vi ska gå igenom stan. Här ifrån Söder till Observatorielunden. På vägen blir det lekar och upptåg och sedan är det fest ikväll, säger han.

Längst fram i tåget går två levande döda och släpar på en barnvagn och en kundvagn. På en lång pinne från kundvagnen hänger en hjärna och musik strömmar från barnvagnen.

Tunnelbanan

Angelica Dal, 26, har en ruskig make-up. Blodet, som är en blandning av sirap, soja och karamellfärg, droppar från hennes ansikte.

– Det är jättekul. Man får klä ut sig och vara äcklig. Man behöver inte vara otrygg, säger hon.

Make-up artisten Katrin Unge, som är helt grönmålad, går omkring och tittar på allas sminkningar.

– Det är rena paradiset en sådan här dag, säger hon.

När alla levande döda har samlats vid Bofills båge börjar de sakta hasa sig uppför trapporna mot Medborgarplatsen, vidare längs Götgatan och till Slussens tunnelbanestation. Marschen sker under ondskefulla skratt, skrik och grymtanden. Efter en resa två stationer intar alla zombier Centralen.

Skrik och jämmer

Pendlare på tunnelbanan och resenärer i vänthallen blir överrumplade av den odöda horden. Plötsligt sitter någon och gnager på en arm i väntsalen, någon annan ligger på golvet och jämrar sig och en tredje sitter på en bänk och stirrar med tom blick.

Selma Adilagic, 24 har tagit tillfället i akt att demonstrera för högre sjuksköterskelöner. På ryggen har hon en skylt där det står "Inte under 24 000".

– Detta är en jättekul grej. Det är skoj att klä ut sig.

Hur dog du då, innan du blev zombie?

– Jag dog under en manifestation för högre sjuksköterskelöner.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert: