Linda blev blåst – på tio miljoner

Av: Joachim Kerpner

Publicerad:

Linda Nyqvist i Hjo är nybliven miljonär — på pappret som hon har hemma.

Men adressändringen kom aldrig fram till Skatteverket och därför missar hon storvinsten.

– Det känns för jäkligt, säger Linda.

Linda, 32, förlorade storvinsten på grund av en miss, antingen av Posten eller av Skatteverket.
Foto: PRIVAT
Linda, 32, förlorade storvinsten på grund av en miss, antingen av Posten eller av Skatteverket.

Den 18 december basunerade löpsedlarna ut Postkodlotteriets storvinst på 80,5 miljoner kronor. Åtta invånare på landet utanför västgötska Hjo skulle dela på pengarna.

32-åriga Linda Nyqvist trodde att hon var en av vinnarna. Hon flyttade till Hjo-trakten i april 2011, och flyttanmälde genast både till Adressändring och Skatteverket.

Har kopia

Pappren kom in till Adressändring, men inte till Skatteverket. I hemmet har Linda en kopia av pappret som hon skickade in till Skatteverket, men det hjälps inte:

– Jag tog en kopia för att vara säker. Men de säger bara att "det var olyckligt, men tyvärr kan vi inte gå tillbaka i tiden och ändra något". Antingen har flyttpappret försvunnit i Postens eller Skatteverkets hantering, säger Linda.

Fått sömnproblem

Postkodlotteriets regler är glasklara. Det är uppgifterna hos Skatteverket som gäller. Den missade mångmiljonvinsten har gett Linda Nyqvist sömnproblem:

– Det som skulle vara den bästa veckan på året har varit den värsta. Jag har verkligen inte sovit så bra den sista veckan, det är klart att det är väldigt frustrerande, säger hon.

Nu funderar Linda på om hon ska anlita advokat:

– Men det drar lätt iväg med pengar. Får man rätt så hade jag absolut gjort det, men står man sedan med en massa skulder för något som man borde ha rätt till och inte har rätt till, så är det inte heller så roligt.

”Känns rätt mörkt”

Linda hoppas fortfarande på att hon ska få del av storvinsten, men hon känner sig alltmer osäker på att det verkligen blir så:

– Usch. Jag hoppas att det går att lösa på något vis. Men det känns rätt mörkt tyvärr...

Publicerad: