73-åring begravde hustrun på tomten – tvingas flytta henne

avNiklas Eriksson

Maken: ”Låt Patsy vila i frid”

Foto: ap
Davis vårdar hustruns grav och håller den fin med blommor. ”Låt Patsy vila i frid” vädjar han.

James Davis uppfyllde sin hustrus sista önskan – han begravde henne framför parets timmerstuga.

Nu vill en domare tvinga honom att gräva upp henne.

– Det är en dödsdom för mig, säger 73-åringen.

Foto: ap
James Davis, 73, uppfyllde sin hustrus högsta önskan och begravde henne på parets gård. Änklingen kan sitta på sin veranda och ha sin älskade maka nära. Nu vill en domare tvinga honom att flytta graven.

Patsy Ruth Davis sista önskan var att få bli begravd på familjens egna plätt på jorden. Sedan 2009 står en gravsten framför parets hem i Stevenson i Alabama och maken James Davis, 73, kan vara nära sin bortgångna maka som vilar i en kista bara meter från honom.

– Hon sa att det var här hon ville vila och frågade om hon kunde få det. Jag sa okej, jag trodde inte det skulle bli ett så stort problem, säger han till AP.

– Det finns gravar överallt här.

”Olaglig gravplats”

Men det blev ett stort problem.

Efter att James lagt sin fru till hennes sista vila sökte han tillstånd för att få ha en privat begravningsplats på deras gård. Men han fick nej, trots att stadens hälsomyndighet inte hade något att invända på den blomsterklädda graven beslutades att graven var olaglig.

En domare i staden beslutade att 73-åringen måste flytta graven. Stenen och jordplätten där Patsy vilar anses stötande för grannar, ha en negativ inverkan på huspriserna och domaren oroade sig också för skötseln av graven.

Davis struntade i beslutet, han hävdar att han rätt enligt statens lag och har inga planer på att flytta makan.

– Det sker inte innan jag är borta. Så om de tvingar mig är det en dödsdom för mig, jag får återse ”Mama” tidigare än jag tänkt mig, säger James Davis till AP.

Väntan fortsätter

Men på onsdagen meddelade en statlig domstol i Alabama att man inte tänker upphäva beslutet att förbjuda familjens Davis att ha en grav på tomten.

– Men inget kommer göras innan vårt överklagande är behandlat. Det kan ta månader innan något händer, säger Davis advokat Tim Pittman till AP.

73-åringen som själv planerar att begravas bredvid sin hustru när hans tid är kommen säger att han bara vill en sak:

– Låt Patsy vila i frid.