”Anita Ekberg har inte råd att flytta hem”

avTorbjörn Ek

Revisorn: Hon är utblottad

Foto: Foto: LOTTE FERNVALL
PÅ SJUKHEM Anita Ekberg, 80, vårdas sedan tre månader på ett sjukhem efter att brutit benet. Men efter att hennes hem i Italien ska ha förstörts i en brand har hon inte längre råd att flytta tillbaka.

LONDON. Anita Ekberg, 80, är ensam och utblottad.

Det hävdar den svenska stjärnans revisor.

Nu vädjar han om pengar för att hon ska kunna lämna vårdhemmet och flytta tillbaka till sitt eldhärjade hem.

Ekberg i ”Det ljuva livet”.

Hon har fått vara sinnebilden för den svenska skönheten efter den ikoniska scenen där hon badar i Roms Fontana di Trevi i Fellinis ”Det ljuva livet”.

Men italiensk, engelsk och amerikansk press ger i dag en annan bild av Anita Ekberg, 80.

Hon beskrivs som ”i stort sett utblottad” efter ett inbrott i hennes hem utanför Rom då smycken och möbler stals. Dessutom ska delar av hennes hem senare också ha förstörts av en brand.

Vädjar om hjälp

Ekberg vårdas sedan tre månader tillbaka på ett sjukhem efter att ha fallit olyckligt och brutit benet. Nu vädjar hennes revisor Massimo Morais till den Rimini-baserade Federico Fellini-stiftelsen om bidrag för att Ekberg ska kunna flytta tillbaka till sitt brandhärjade hem, skriver Daily Mail.

Det är också Morais som beskriver Anita Ekberg som ”i stort sett utblottad”.

– Hon skulle innerligt älska att flytta hem men faktum är att hon inte kan. Hon har inte pengarna som krävs för att återställa huset som skadats i branden. Hon har heller ingen familj som kan se efter henne och hon bor ensam, säger Morais enligt Daily Mail.

Väninnorna förvånade

Massimo Morais ska också ha gått ut med en öppen vädjan på stiftelsens Facebook-sida:

”Vi ber stiftelsen och hoppas att de tillsammans med andra välgörare vill hjälpa en god skådespelerska, om än blygsamt. Även en liten present är alltid en stor gåva.”

Aftonbladet sökte i går kväll den svenska stjärnan för en kommentar. En av Anita Ekbergs väninnor i Rom förvånas dock över uppgifterna om hennes ekonomiska situation.

– Jag träffade henne så sent som förra veckan. Det här känner jag inte till, det måste jag kolla upp, säger väninnan Ann-Louice Dahlgren över telefon.