”Vi har lösningarna”

VU vill se Stefan Löfven som ny partiledare

Nu är det officiellt.

Ett par minuter efter tre på torsdagseftermiddagen bekräftade Carin Jämtin att VU nominerar Stefan Löfven som ny ordförande för Socialdemokraterna.

Beslutet ska fattas av partistyrelsen på fredag.

– Vi tänker föreslå partistyrelsen att välja Stefan Löfven till ny partiordförande. Jag är väldigt stolt och glad över det, sade Jämtin.

– Viktigast är hans socialdemokratiska hjärta och goda ledaregenskaper, sa hon.

”Siffrorna är i botten”

Partiet har fått kritik för att man är så slutna under valprocessen. Carin Jämtin försvarade beslutet:

– Vi har bråttom och behöver ha en duktig och kompetent partiordförande. Orsaken är enkel: vi måste börja bygga förtroende och utveckla vår politik nu. Det kan inte vänta när siffrorna är i botten och tiden inför nästa val alltmer närmar sig.

Hyllade Jämtin

Efter några minuter tog huvudpersonen själv till orda. Han började med att hylla Carin Jämtin för det sätt hon hanterat krisen och sa att han såg fram mycket emot att jobba med henne.

– När jag tittar ut över Sverige idag ser jag att Sverige behöver en stark socialdemokratiskt politik, sa Löfven sedan.

– Vi har lösningarna, vi har politiken. Vill frigöra kraften hos alla människor för att utveckla människors frihet och rättvisa. Det är vi tillsammans som ska forma samhället. Vi måste jobba nu vidare med att bygga ett ännu starkare parti, vi måste bli fler än de över 100 000 medlemmar vi har idag.

Publisert: