Hans 11 månader unga son dog av raketnedslag

Publicerad:
Uppdaterad:
Jihad Misharawi bär sin döde son efter raketattacken mot Gaza.
Foto: GETTY OCH AP
Jihad Misharawi bär sin döde son efter raketattacken mot Gaza.

NYHETER

Den här bilden visar journalisten Jihad Misharawi, bärande på sin döde son.

Sonen Omar dog till följd av Hamas-raket, som slog ned i familjens Misharawis bostadsområde.

Det var i onsdags som BBC-journalisten Jihad Misharawis hem träffades av raketen. Nedslaget skedde samtidigt som Israel genomförde sin militära aktion, Pillar of defense, men hade alltså inte med den att göra.

Misharawis elva månader unga son Omar dog till följd av nedslaget. Hans svägerska dog också av raketen och hans bror skadades svårt.

– Vad har min son gjort för för att dö såhär? Vad var hans misstag? Vad gjorde han för fel, säger Jihad Misharawi till BBC Arabic enligt Huffington Post.

"Varför dödades Omar?"

Misharawi har arbetat som foto- och video-redaktör för BBC i Gaza.

Efter attacken rådde konsensus bland internationella medier och nyhetsbyråer att Misharawis son dött till följd av en israelisk bombning.

Kanalens mellanöstern redaktör, Paul Danahar, riktade några timmar efter attacken en fråga till Israel: "Frågan är: om Israel kan träffa en person på en rullande motorcykel (som de gjorde förra månaden) varför dödades Jihads son?"

Först fyra månader efter raketnedslaget klargjordes det, i en FN-rapport, att det sannolikt rört sig om en Hamasraket, riktad mot Israel, som slog ned.

Fyra barn dödade

Omar är en av totalt 16 döda i Gaza, sedan striderna inleddes i onsdags. Av dessa har fyra varit barn, det skriver Al Arabiya.

På torsdagen begravdes Omar.

Bombningen av Gaza inleddes efter att Hamas militära grenar intensifierat skjutningen av raketer mot Israel. Detta till följd av att att israelisk militär dödat Hamas militärchef Ahmed Jaabari.

Publicerad: