Hon kartlades av sin sambo

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Susanne Hasselsjö, 45, hade ansökt om kontaktförbud mot sin 51-årige sambo - mannen som nu misstänks ha mördat henne.

Personer i parets närhet vittnar om deras turbulenta relation, präglad av kontroll och svartsjuka, som verkar ha lett fram till skottdådet.

– Han berättade att förhållandet var katastrof, säger Susannes ex-partner som så sent som i januari pratade med den nu misstänkta mördaren.

I förhör har 51-åringen erkänt att han varit på mordplatsen och även gjort vissa andra medgivanden, skriver TT.

Vid sjutiden i går morse hittades en 45-årig kvinna ihjälskjuten i stadsdelen Högsbohöjd i västra Göteborg. Flera personer ringde SOS Alarm och larmade om att det avlossades skott på en parkering vid Tolvskillingsgatan.

Göteborgspolisen inledde en stor insats med bland annat hundpatruller och en helikopter. Två timmar efter mordet stormade piketstyrkan ett bostadshus i Sävedalen i Partille där den misstänkte mördaren och mordoffret var skrivna.

Hennes sambo, en 51-årig företagsledare, greps ytterligare en timme senare, efter en biljakt på E20.

– Han kastade ut ett vapen från bilen strax innan han greps, berättar Björ Blixter, polisens presstalesman.

Misstänks för mord

Polisen uppgav att gripandet sedan skedde helt odramatiskt. Lite senare anhölls mannen av åklagare.

– Han är nu på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Björ Blixter.

Den misstänkte 51-årige sambon har enligt polisen under förmiddagen i dag gjort vissa medgivanden. Han är inte tidigare dömd men det fanns en hotbild mot kvinnan, enligt vad Aftonbladet erfar. Hon ansökte tidigare i år om kontaktförbud mot honom. Men den 28 januari meddelade åklagaren att den pågående utredningen mot mannen inte gav "tillräckligt stöd för ansökan".

Orkar inte prata

"Skälen för ett kontaktförbud uppväger inte det intrång eller men i övrigt som förbudet innebär för den mot vilken förbudet avses gälla. Förutsättningarna för kontaktförbud är mot denna bakgrund inte uppfyllda", skrev åklagaren i sitt beslut.

Aftonbladet har varit i kontakt Susanne Hasselsjös familj och vänner och fått tillstånd att publicera hennes namn och bild.

– Ni kan ta bilden från Facebook men jag orkar inte prata mer om det här nu, säger hennes ex som också är pappa till hennes 18-årige son.

En annan ex-partner vittnar om Susanne Hasselsjös turbulenta förhållande. Han berättar att han kontaktades av den nuvarande sambon bara tre dagar innan hon ansökte om kontaktförbud mot honom.

– Han ringde mig på kvällen den 25 januari i år. Han berättade att förhållandet var katastrof. Han lät helt knäckt och ville ha råd om hur han skulle göra. Jag rådde honom att ta sig ur relationen.

"Var mycket svartsjuk"

Ex-partnern hade aldrig tidigare varit i kontakt med 45-åringens sambo.

– Vilken bomb. Man är helt chockad av det här, säger han.

En bekant till Susanne Hasselsjö berättar för Expressen att 51-åringen var mycket svartsjuk. Enligt personen kartlade han Susannes liv och rutiner.

– Han ringde mig den 25 januari och var helt knäckt för att hon lämnat honom. Han sa att han hade lagt en GPS-sändare i hennes bil och spårat henne till en annan man, säger personen till tidningen.

Polisen plockade ganska snart efter händelsen bort alla avspärrningar på brottsplatsen i Högsbohöjd i Göteborg. Det enda som vittnade om dödsskjutningen på platsen var i går eftermiddag ett avrivet avspärrningsband knutet runt en lyktstolpe.

Publicerad: