Miljardären misstänks för mord på hustrun – hittades i källaren

avJoakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Mäklaren hittade det kanadensiska miljardärsparet Bernard och Honey Sherman, 75 och 70 år, döda i herrgårdens källare.

Nu misstänker polisen att maken mördat hustrun och sedan tagit sitt eget liv.

– Obduktionsresultatet kommer ge en god indikation på hur utredningen går vidare, säger Mark Pugash, presstalesperson vid polisen, till The Globe and Mail.

1 av 5 | Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Kropparna påträffades i fredags sittande på kanten till en simbassäng i husets källare, hängandes från ett räcke, uppger en poliskälla för The Globe and Mail. Utredarnas teori är att Bernard Sherman mördat hustrun, arrangerat hennes kropp och sedan begått självmord, enligt tidningens uppgifter.

Honey Sherman kan ha bragts om livet på en annan plats i den stora bostaden och sedan flyttats till källaren, skriver Toronto Sun med hänvisning till en källa nära utredningen.

– Kriminalteknikerna måste bli klara och obduktionerna av kropparna göras, men i nuläget tyder inget på inbrott och det finns inga spår efter någon annan person i huset, säger en polis till tidningen.

Det var makarnas mäklare som gjorde det makabra fyndet när denne skulle förbereda en visning, skriver The Globe and Mail. Då hade Bernard och Honey Sherman, som har fyra vuxna barn, inte setts till på över ett dygn. Huset i North York hade satts ut till försäljning för motsvarande 45,6 miljoner kronor.

Bernard Shermans förmögenhet uppskattas till 4,77 miljarder kanadensiska dollar, motsvarande runt 31 miljarder kronor, och bygger på framgångarna med läkemedelsgiganten Apotex.

Mordroteln inkopplad

Mark Pugash, presstalesperson vid polisen, bekräftar att mordroteln är inkopplad i fallet i samarbete med de lokala utredarna.

– Obduktionsresultatet kommer ge en god indikation på hur utredningen går vidare, säger han till The Globe and Mail.

Polisen har inte hittat något avskedsbrev och kommer bland annat gå igenom filmerna från herrgårdens övervakningskameror för att få klarhet i händelseförloppet.

Paret Sherman tillhörde stadens societet. De var kända för filantropi och sitt sociala och politiska engagemang.

– Å Torontobornas vägnar, vill jag uttrycka mina djupaste kondoleanser till familjen Sherman, säger borgmästare John Tory i ett uttalande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Toronto