Barnakut tvingades stänga efter nytt misstänkt mässlingsfall

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Barnakuten på Östra sjukhuset tvingades stänga under torsdagsmorgonen.

Detta sedan ännu ett misstänkt fall av mässling upptäckts.

– Man skulle sanera för att eventuell smitta skulle försvinna, säger Fredrik Dahlstedt vid Sahlgrenskas presstjänst.

Det nionde misstänkta fallet av den allvarliga och smittsamma virussjukdomen mässling har upptäckts i Göteborg.

Under torsdagsmorgonen tvingades man stänga delar av Östra sjukhuset – men vid 8.45-tiden kunde avdelningen öppnas igen.

– Barnakuten har tillfälligt fått stängas för att saneras. Man skulle vädra väntrummet i några timmar för att eventuell smitta skulle försvinna, säger Fredrik Dahlstedt vid Sahlgrenskas presstjänst.

Det var den 10 december som det första fallet av mässling upptäcktes på Östra sjukhuset i Göteborg efter att en ovaccinerad patient sökt vård.

Sedan dess har flera patienter smittats – och Sahlgrenska har tvingats gå upp i stabsläge då man befarar att flera hundra kan ha blivit sjuka.

Myndigheterna arbetar nu med smittspårning.

– Vi vill ha kontakt med alla som varit här, jobbat här eller varit där smittan kan ha varit, har Anders Goliger, kommunikationsdirektör på Sahlgrenska, tidigare sagt till Aftonbladet.

– Vi vet exakt vilka som varit på akuten, patienter och vilka som jobbat här den aktuella dagen, som man försöker kontakta. Det är ett detektivarbete när man smittspårar, och uppmaningen är att svara i telefonen även om det är ett dolt nummer.

Publicerad:

LÄS VIDARE