Fyra idrottsklubbar startar sammarbete

NYHETER

Arbetar för bättre företagsklimat i länet

Fyra klubbar i två städer ska göra Östergötland till ett attraktivare ställe för företagare, och på det sättet dra in mer pengar till idrotten.

IFK Norrrköping, Linköping HC, Linköping FC och Norrköping Dolphins slår sina påsar ihop. Men inte för att gå ihop som en gemensam sportklubb, utan som en ekonomisk förening för att stärka företagsklimatet i länet.

– Vi fyra klubbar vill hjälpa till att skapa bättre förutsättningar för företagande i länet. Fler företag leder till fler jobb vilket skulle bidra till mer intäkter till elitidrotten, säger IFK Norrköpings klubbdirektör Hans Lundin.

Enligt Hans Lundin skulle det, ”i den bästa av världar”, kunna innebära att föreningarna skullle kunna fördubbla sin publik, från dagens 400 000 till 800 000 per år.

Fjärde stortstadsregionen

Hans Lundin säger att klubbarnas arbete bland annat kommer att bestå i att tillsammans ordna seminarier, mässor och utställningar i länet för att stärka företaganden och locka till sig nya aktörer till ”den fjärde stortstadsregionen”. Det skulle alltså bli en win win-situation där idrotten hjälper företagarna vilket i sin tur leder till mer pengar till klubbarna.

Hans Lundin betonar att det rör sig om ett ekonomisk sammarbete.

– Ja, på den sportsliga arenan konkurerrrar vi precis som tidigare.