Paulson siktar på Uefa-trofén

NYHETER

Vill vinna Uefa Womens cup

Genombrott i landslaget och SM-guld med Umeå IK är bara början. Nu vill Anna Paulson vinna Uefa Womens cup.

Vägen börjar med gruppspel hemma i Umeå på torsdag.

– Det kändes snöpligt i våras, minns den 23-åriga ytterbacken.

Det var då Umeå under 180 minuter dominerade spelet i de båda finalmatcherna i Womens cup mot Londonlaget Arsenal utan att kunna göra mål.

Två gånger har UIK tagit hem cupen – 2003 och 2004. Nu gör laget ett nytt försök att vinna trofén.

Som motståndare i gruppspelet i Umeå väntar rumänska Clujana, vitryska Vitebsk och det ryska mästarlaget Rossijanka. De två bästa lagen i gruppen går vidare till kvartsfinalerna som spelas i november.

Där tänker Umeå vara med.

– Vi vill självklart vinna gruppen för att få möta en grupptvåa i kvartsfinalen, säger Anna Paulson, som på tisdagen skrev på för ytterligare ett år i Umeå IK.

Prinz väntar

Hon är fullt medveten om att det kan bli betydligt tuffare att ta sig vidare till en semifinal om det inte blir gruppseger hemma på Gammliavallen. Då väntar troligen Frankfurt med bland andra VM-hjältinnan Birgit Prinz i kvartsfinalen.

Tisdagens match mot Rossijanka ser på förhand ut som en gruppfinal. Det ryska laget är fullt av landslagsspelare och i mars blev det oavgjort, 3–3, när de möttes i en träningsmatch i Turkiet.

Anna Paulson själv inledde säsongen med att sitta på bänken i den första vårlandskampen mot Japan. Sedan har det gått som på räls för den snabba backen, trots landslagets urspårning under VM. 47 matcher har det blivit i landslag och klubblag. I alla utom fyra har hon spelat i 90 minuter.

– Det har blivit en hel del men jag är absolut inte less. Vi har många viktiga matcher kvar, säger Paulson.

Nio stycken, närmare bestämt.

Hungrig Paulson

Förutom de tre under veckoslutet eventuellt även två kvartsfinalmatcher i Womens cup. Dessutom de båda avslutande matcherna i allsvenskan och två OS-kvalmatcher mot Danmark.

Inga problem för Anna Paulson. Hon är lika hungrig som i våras.

– Vi lade en bra grund i vintras så det är bara roligt, säger hon.

TT