Ny misstänkt i Madeleine-fallet

NYHETER

Kan komma att gripas inom kort

Foto: Portugisisk polis står nu redo att gripa en man misstänkt att ha varit inblandad Madeleine McCanns försvinnande.

109 dagar efter försvinnandet har jakten på Madeleine tagit en ny vändning.

Den 33-åring som länge varit polisens enda misstänkte kommer att avföras från utredningen.

I stället väntar polisen på att inom kort slå till mot en ny misstänkt.

Den senaste utvecklingen i jakten på Madeleine präglas av stort hemlighetsmakeri. Enligt brittiska Telegraph står varenda polisman i Algarve i dag beredd att slå till mot en ny misstänkt. Flera tillslag är planerade och kommer att genomföras inom de närmsta dagarna.

Uppgifterna kommer efter att den man som länge varit fallets ende misstänkte nu avförs från utredningen. Den brittiske 33-åring som hamnade i polisens och mediernas sökljus bara några dagar efter Madeleines försvinnande kommer enligt brittiska tidningar snart att förlora sin status som officiellt misstänkt.

Förhör alla igen

Identiteten på polisens nya misstänkte är fortfarande hemlig. Den portugisiska kriminalpolisen har lagt locket på alla som arbetar med fallet har hotats med repressalier ifall de läcker uppgifter om utredningen.

Polisen planerar också att åter förhöra de anställda på lägenhetskomplexet där Madeleine försvann.

– Vi intervjuar flera vittnen igen. För att klargöra detaljer som kan vara relevanta för det nya spår vi följer, säger en poliskälla till Telegraph.

Kan ha haft nycklar

Pamela Fenn, 70, bor i lägenheten ovanför den där Madeleine bodde med sina föräldrar och syskon. Hon säger att hon skrämde iväg en inbrottstjuv bara några dagar innan treåringen försvann.

Eftersom det inte fanns några tecken på inbrott misstänker polisen nu att det kan finnas en tjuv med tillgång till nycklar. En släkting till Pamela Fenn har tidigare vittnat om att hon sett en man bära ett barn inlindat i en filt natten Madeleine försvann.